Plastforurensing:

Plastmareritt i Stillehavet: Fjernet 40 tonn søppel

Miljøorganisasjonen som hentet søppelet anslår at opptil to millioner tonn plast havner i havet hvert år.

ENORME MENGDER: Årlig havner rundt 600 000 tonn «spøkelsesnett» i havene. Ifølge FN blir 380 000 marine pattedyr drept hvert år, som følge at de vikles inn og blir fanget i fiskenettene. Video: CNN. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Miljøorganisasjonen Ocean Voyages Institute fjernet nylig 40 tonn plast fra et område i Stillehavet, kjent som «Great Pacific Garbage Patch». Det melder CNN.

Strekningen mellom Hawaii og California, som utgjør «Great Pacific Garbage Patch», inneholder store mengder søppel og er på verdenstoppen når det gjelder konsentrasjonen av flytende avfall.

Miljøorganisasjonen uttalte at dette hittil har vært deres «største og mest vellykkede opprydning til havs».

Ved hjelp av satellitt- og drone-teknologi fjernet mannskapet enorme mengder søppel, inkludert vaskemiddelflasker, plastmøbler og barneleker.

Under den 25 dager lange oppryddingen samlet organisasjonen også såkalte «spøkelsesnett», fiskenett laget av plast som tar svært lang tid å bryte ned, og som utgjør en trussel for blant annet hval, skilpadder, fisk og korallrev.

Årlig havner anslagsvis 600 000 tonn «spøkelsesnett» i havene. Ifølge FN blir 380 000 marine pattedyr drept hvert år, som følge at de vikles inn og blir fanget i fiskenettene.

- Fiskenettene og annet plastavfall er et tegn på at plastforurensningen forverres. Det utgjør en trussel mot sjøliv, kystmiljøer, shipping, fiske, dyreliv og helsa vår, sa Mary Crowley, grunnleggeren av Ocean Voyages Institute, i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer