Plastsøksmål mot Cola og Pepsi

Får skylda for mye av plastsøppel-krisa i USA.

PLASTKRISA: Nå blir ti av de største industriselskapene i USA saksøkt for å stå bak en stor del av forsøplinga av plast i havet. Foto: AP/NTB Scanpix.
PLASTKRISA: Nå blir ti av de største industriselskapene i USA saksøkt for å stå bak en stor del av forsøplinga av plast i havet. Foto: AP/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Forurensning av plast blir et stadig mer alvorlig problem verden over.Elver, vann og havet opp med store mengder plast, mirkoplast og emballasje.

Organisasjonen Earth Island Institute har nå gått rettens vei for å ansvarliggjøre de største bedriftene innen mat, drikkevarer og forbrukervarer, som de hevder forurenser mest i USA. På lista over de ti saksøkte selskapene, finner man blant annet Coca-Cola, PepsiCo, og Nestle.

- Med dette søksmålet vil vi forsøke å gjøre selskapene ansvarlige for sin andel av plastforurensing og deres påstander om at plastemballasje er resirkulerbar, sier Sumona Majumdar, generaladvokat for Earth Island til bladet Journal.

Søksmålet kommer etter at organisasjonen Break Free From Plastic samlet inn nesten en halv million enheter plastsøppel verden rundt.

72 000 frivillige personer ryddet 84 steder fordelt på 50 land og seks kontinenter. Plastinnsamlingen foregikk langs strender, i bygater, langs elver og i boligområder.

Står for 15 prosent

Det største problemet, viste også opptellingen av innsamlingen seg, er engangsplast, plasten som ikke kan resirkuleres for gjenbruk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer