Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Platebransjens nye broilere

MOT NYE HØYDER: Mange unge mennesker vil gjerne jobbe med musikk. Natasha Peevor (23) og Joe Johnson (27) studerer musikkindustri og -management ved Brunel-universitetet i England. Det finnes ingen tilsvarende utdannelse i Norge. Foto: FREDRIK NAUMANN Norske Natasha Peevor (23) og engelske Joe Johnson (27) blir blant de første som kan skryte av at de er musikkmanagere og spesialister på musikkbransjen, med utdannelse på universitetsnivå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to tilhører det første kullet som får en slik utdannelse i Europa.

Natasha og Joe var blant de 70 heldige som kom inn av en søkermasse på over tusen.

Det er elever fra Norge, England, Brasil og Tyskland ved skolen. Etter tre års utdannelse vil de få en bachelorgrad, og etter fire år kan de kalle seg master - i Music Industry Management.

Foreløpig er det ingen penger til en liknende fagutdanning i Norge.

Positiv bransje

De to studentene har fått positive tilbakemeldinger fra platebransjen, som synes det er spennende at det endelig er etablert en utdannelse rettet mot musikkindustrien.

- Jeg har tenkt å starte opp som manager når jeg er ferdig med utdannelsen, sier Joe Johnson.

Han har selv erfaring som musiker. Johnson mener kombinasjonen av praktisk erfaring og formell utdannelse kan bli en stor fordel.

Natasha Peevor vil jobbe på markedsføringssiden eller som produktansvarlig i et plateselskap.

Internasjonalt

- Dette betyr at vi også vil få rekruttert nye folk inn i musikkbransjen. I dag rekrutterer vi ofte fra beslektede bransjer og dermed blir det innavl i miljøet, sier Elly Joys.

Det har vært gjort forsøk på å sette i gang tilsvarende utdannelser i Norge, men det mangler penger.

- BI er interessert i en slik utdanning, men vi mangler penger til å lage selve utdanningen og til støtte for de første elevene, sier Bitten Forsudd i Rockens Interesseorganisasjon.