Platemogul skutt i Miami

Den kontroversielle plateselskapssjefen Suge Knight skal være skutt på en VIP-fest i Miami i sammenheng med MTV Video Awards.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Suge Knight (40) er en av rappens store menn, som sjef for plateselskapet Death Row records. Han har også vært manager for flere av de store rapperne.

Knight ble sendt til sykehus og er i forholdsvis fin form, sier politiet til nyhetsbyrået AP.

Han ble skutt i leggen.

Dagbladets reporter Magnus S. Rønningen var på festen på Shore Club i Miami sammen med musikkvideoregissør Reinert "Ray Kay" Olsen, som er nominert for Destinys Child-musikkvideoen "Soldier". De hadde vært på grillparty sammen med Knight tidligere, og gikk inn på festen samtidig som platesjefen.

Sto like ved

- Noe sånt har jeg aldri opplevd før. Vi sto bare fire meter unna, og var på vei inn i VIP-området da folk plutselig begynte å falle som dominobrikker rundt oss, sier Reinert "Ray Kay" Olsen til Dagbladet.no.

Ingen skjønte helt hva som hadde skjedd.

_|Jeg hørte en rar lyd, som jeg først trodde var en del av musikken. Etter hvert skjønte jeg at det var et skkudd. Det var komplett kaos, mennesker løp rundt overalt. Ei jente i hvit kjole hadde fått kjolen full av blod, forteller Reinert Olsen.

KONTROVERSIELL: Den kontroversielle rapperen Suge Knight skal ha blitt skutt på en VIP-fest i Miami. Foto: REUTERS/Fred Prouser
KONTROVERSIELL: Den kontroversielle rapperen Suge Knight skal ha blitt skutt på en VIP-fest i Miami. Foto: REUTERS/Fred Prouser Vis mer

Han forteller at det svirerer masse rykter rundt på området. Det er fortsatt uklart hva som egentlig skjedde.

Krøket seg sammen

- Den siste beskjeden går på at han er skutt i kneet. En venn av meg så at han krøket seg samen og ble båret ut. Selv løp jeg alt jeg kunne ut av lokalet. Bord ramla, folk løp til alle kanter, og det var politi overalt, sier Magnus Rønningen til Dagbladet.no.

Skuddet skal ha falt rundt kl. 07.00, norsk tid. Festen i Miami arrangeres av rapperen Kanye West, og stjerner som Alicia Keys, The Game, Joss Stone og Jessica Alba var alle på festen.

Suge Knight er sjef for plateselskapet Death Row records og han er svært kontroversiell. Han har sittet flere år i fengsel, og har vært koblet til drapene på rapperne 2pac og Notorious BIG.

Platesjefen ble uvenner med rapperne Snoop Dogg og Dr. Dre da de forlot plateselskapet hans. Snoop Dogg skal ha ansatt livvakter da Suge Knight ble løslatt fra fengsel for fire år siden.

Knight har lenge vært en av rapens mest forhatte menn. Derfor kommer det ikke som noen stor overraskelse at nettopp han ble rammet.


Masse rykter
- Ryktene her i Miami går på at rapperen The Game kan være involvert i skuddramaet. Men rykter er naturligvis bare rykter, sier Rønningen til Dagbladet.no.

Forholdet mellom de to rapperne skal være svært anstrengt, og under årets Quartfestival i Kristiansand ropte The Game "Fuck Suge Knight!" fra scenen.

_|Akkurat nå føler jeg meg virkelig som en del av hip-hop historien, sier Reinert "Ray Kay" Olsen.

I morgen kveld kan nordmannen skrive seg ytterligere inn i historien dersom han vinner MTV Video Music Awards.