Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Platepamper saksøker nettpirater

Den amerikanske platebransjen planlegger nå rettslige skritt mot et hundretalls nettbrukere som utveksler musikkfiler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den amerikanske foreningen for musikkindustrien, RIAA, sier nå at de vil samle inn bevis mot flere hundre individuelle nettbrukere som deler musikk over internett. Det er brukere av såkalte «peer-to-peer»-programmer som Kazaa som er spesielt utsatt, og som kan vente seg søksmål i løpet av de neste ukene, melder BBC.

«Peer-to-peer»-programmer lar brukere utveksle all slags informasjon direkte seg i mellom. Musikk, film og programvare er spesielt populære filer for nedlasting.

RIAA, som blant annet består av AOL Time Warner, Vivendi Universal, Sony, Bertelsmann og EMI, sier at de vil gå hardt ut mot de som deler musikkfiler på denne måten.

Organisasjonen sier de i første omgang vil rette seg mot de mest aktive nedlasterne og utdelerne, og avkreve dem tusenvis av kroner i oppreisning.

- Vi begynner med å notere ned navn og forberede søksmål mot de brukerne av peer-to-peer-programvare som tilbyr et stort antall musikkfiler til millioner av brukere, forteller president Cary Sherman i RIAA til BBC.

RIAA uttaler også at grunnen til det synkende CD-salget er å finne i fildelingen på nettet.

<B>KOPIERT:</B> Når disse kan finnes i digital form på nettet, blir fristelsen stor for mange ... <BR> Foto: Scanpix