Plattformbrannen slukket

Ocean Guardian i Nordsjøen ble evakuert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Brannen ved oljeplattformen Ocean Guardian i den britiske sektoren av Nordsjøen er slukket.

- Vi fikk beskjed klokken 21.15 om at britene likevel ikke hadde behov for vår assistanse, sier Birgit Soldnes, talsperson ved Sola hovedredningssentral, til Dagbladet.no.

Sea King-helikopteret som sto stand by ved den nærliggende plattformen Bergholm Dolphin ble kalt tilbake. I alt ble 32 av de 87 personene ombord evakuert. De resterende var igjen for å slukke brannen.

- Vi hadde en liten brann i motorrommet, brannen er slukket, opplyser en talsperson for det amerikanske boreselskapet Diamond Offshore som eier plattformen, til nyhetsbyrået AFP ifølge NTB.

Ønsket norsk bistand

En talsmann for den britiske luftforsvarsstasjonen anså brannen, som lenge var utenfor kontroll, som svært alvorlig.

- Brannen skal ikke være under kontroll - i allefall ikke ennå. Og en brann på en plattform er selfølgelig svært alvorlig, sier Michael Mulford fra den britiske luftforsvarsstasjonen RAF Kinloss, som styrer overvåkingsfly som for øyeblikket observerer området rundt plattformen.

Under kontroll

Klokken 20.50 forteller Sola hovedredningssentral at brannen endelig er under kontroll.

- Vi fikk beskjed for ti minutter siden at brannen er under kontroll. Så foreløpig er det ikke behov for oss, sier redningsleder Eric Willassen til Dagbladet.no klokken 20.54.
 

Til Sky News sier Mulford at 37 personer om bord skal evakueres.

- Det overlater resten av mannskapet til å drive brannslokking, og drifte nødvendig utstyr. Men hvis de ikke får kontroll, må resten av plattformen evakueres, sier han. 

Ukjent skadeomfang

Omfanget av brannen er foreløpig ukjent. Det er heller ikke kjent om noen av de 87 personene ombord er skadd.

Ocean Guardian ligger i den britiske sektoren i Nordsjøen, sør-øst for Draupner-feltet. Den opereres av Oilexo og eies av Diamond Offshore. Oljeriggen har fasiliteter for totalt 100 personer.

Den ble bygget i 1985, og har ifølge nettstedet Offshore247.com et skrog som er 300 fot bredt, 282 fot langt og 130 fot dypt.