- Plavsic overgir seg

Radovan Karadzic' medhjelper og Bosnia-serbernes tidligere president Biljana Plavsic har reist til Haag for å overgi seg til FN's krigsforbryterdomstol.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg kan bekrefte at Plavsic dro til Haag i morges for å overgi seg til krigsforbryterdomstolen for det tidligere Jugoslavia som en krigsforbrytertiltalt, sa Svetozar Mihajlovic, nestleder for Den serbiske folkealliansen, Plavsics parti.

Plavsic (70) står ikke på den offisielle listen over ettersøkte krigsforbrytere, men hun kan stå på den hemmelige listen over tiltalte.

Ifølge Svetozar Mihajlovic er Plavsic tiltalt for uspesifiserte forbrytelser i Bosnia-Hercegovina.

Hvis hun arresteres, vil det være et hardt slag for Bosnia-serbernes politiske leder under krigen fra 1992 til 1995, Radovan Karadzic.

Plavsic tilhørte den indre krets og Karadzic utnevnte henne selv til sin etterfølger da han offisielt måtte tre tilbake. Men Plavsic valgte å ta et oppgjør med korrupsjonen og mafiaen som Karadzic og hans menn styrte til sin egen økonomiske fordel. Det gjorde henne politisk spiselig i vesten slik at den serbiske delen av Bosnia kunne få noe økonomisk hjelp.

(NTB-DPA-Reuters)