Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Playboy-modellen som danset med Obama avslører: - Jeg hadde ikke lov

Brøt med protokollen.

TANGO FOR TO: - Presidenten sa til meg at han ikke kunne danse tango, men jeg sa «bare følg etter meg». Han sa «OK», og så startet han å danse. Jeg startet å følge etter hans føring, for han er en veldig god danser, sa Godoy. Foto: NTB Scanpix
TANGO FOR TO: - Presidenten sa til meg at han ikke kunne danse tango, men jeg sa «bare følg etter meg». Han sa «OK», og så startet han å danse. Jeg startet å følge etter hans føring, for han er en veldig god danser, sa Godoy. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I forrige uke var USAs president Barack Obama på statsbesøk på Cuba og i Argentina. De historiske bildene av presidenten sammen med sin kubanske kollega Raul Castro gikk verden rundt.

Men det var ikke de eneste bildene som gikk sin seiersgang fra Obamas tur til Latin-Amerika.

Under besøket i Argentina ble nemlig presidenten bydd opp til dans av tangodanseren, koreografen og modellen Mora Godoy mens han satt til bords med landets president, Mauricio Macri. Først takket han nei, men Godoy ga seg ikke.

- Presidenten sa til meg at han ikke kunne danse tango, men jeg sa «bare følg etter meg». Han sa «OK», og så startet han å danse. Jeg startet å følge etter hans føring, for han er en veldig god danser, sa Godoy til avisen La Nación ifølge NTB.

- Ikke lov Nå forteller Godoy at dansesekvensen ikke på noen måte var planlagt. Snarere tvert imot. Hun hadde fått pålegg fra høyeste hold mot å by opp presidenten.

I et intervju med The Farandula Show forteller Godoy, som i 2006 figurerte på forsiden av den argentinske utgaven av Playboy, at Obama var en god danser, men at det neppe hadde skjedd dersom hun hadde holdt seg til forskriftene.

- Det var ikke i protokollen. For å være helt ærlig hadde jeg ikke lov til å be ham om å danse. Det var derfor alle ble så overrasket, sier hun.

Hun bruker også tid på å rose presidentens kone, Michelle Obama, for hennes ferdigheter på dansegulvet.

- Michelle var kveldens stjerne. Hun var glad for at hun fikk anledning til å danse, og takket meg i etterkant.

Samtaler i Washington I disse dager er det derimot alt annet enn tango som står på Obamas agenda, da omlag 50 statsledere har reist til Washington for å diskutere kampen mot terrorgruppa IS og hvordan radioaktivt materiale best kan sikres.

Obama sa blant annet etter et møte med Frankrikes president Francois Hollande, at de to landene akter å styrke samarbeidet mot terror.

Norges statsminister Erna Solberg er også på plass i den amerikanske hovedstaden.

- Det er viktigere hvordan vi håndterer våre mindre kilder av radioaktivt materiale nå med tanke på terroren vi har sett. Terroren i Belgia har gjort dette enda mer aktuelt siden vi vet at disse organisasjonen forsøker å få tak i slikt materiale, sa hun til NTB torsdag.

Hele Norges coronakart