DAMEGLAD Silvio Berlusconi har aldri lagt skjul på at han er glad i damer. For glad, vil enkelte hevde.  Foto: EPA/CHRISTOPHE KARABA
DAMEGLAD Silvio Berlusconi har aldri lagt skjul på at han er glad i damer. For glad, vil enkelte hevde. Foto: EPA/CHRISTOPHE KARABA Vis mer

Playboy og skandalenes mann

Silvio Berlusconi (75) har vært i hardt vær tidligere. Ikke minst på damefronten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Silvio Berlusconi bygde seg opp fra to tomme hender til å bli Italias sterke mann.

75-åringen er landets ubestridte mediemogul, verdens 118. rikeste mann med en formue på over 40 milliarder kroner og selskapene hans eier blant annet fotballklubben AC Milan. Han er statsministeren som har sittet lengst i Italia etter andre verdenskrig.

Men han har alltid vært kontroversiell og ofte omstridt. Berlusconi har ved flere tilfeller vært anklaget for korrupsjon, blitt beskyldt for økonomiske misligheter, og det har blitt hevdet at han har hatt kontakt med den italienske mafiaen. Men Berlusconi har aldri fått en rettskraftig dom mot seg.

Men likevel er det playboyimaget og de påståtte damehistoriene mange tenker på først når de hører navnet Silvio Berlusconi.

I januar i år overleverte påtalemyndighetene i Milano sine papirer, rapporter, opptak og anklager til det italienske parlamentet. Materialet inneholdt beskyldninger om orgielignende fester i Berlusconis hjem.

- Ville fester
Ifølge avisen The Economist skal festene ha involvert over 20 halvnakne kvinner. Et rom i Berlusconis hus skal ha blitt brukt til det som av deltakerne var kjent som "Bunga Bunga"-fester, et rom utstyrt med strippestenger, kvinner i sykepleieruniformer og politiuniformer.

Samtidig ble det kjent at den daværende italienske statsministeren ble etterforsket for kjøp av sex fra en mindreårig prostituert, og for å ha misbrukt sin stilling til å dekke over forbrytelsen. Berlusconi selv nekter for anklagene.

Den mindreårige jenta, Karima El Mahroug, skal ha rømt fra Marokko, og hun skal i 2010 ha besøkt Berlusconis villa utenfor Milano åtte ganger. Hun skal ha mottatt 10 000 dollar fra Berlusconi i forbindelse med festene, men har på italiensk TV nektet for at de to hadde sex. Pengene skal ifølge henne ha vært gaver.

I oktober i år forsøkte Berlusconis advokater, som har stemplet sexpåstandene som absurde, igjen å få rettssaken utsatt. Det lyktes de ikke med, og rettssaken skal etter planen starte denne måneden. Også tre andre menn er tiltalt.

Også ei brasiliansk jente har stått fram i media og hevdet at hun deltok på de ville festene. Også denne jenta skal ha vært under 18 år da festene begynte.

Fem barn med to koner
Men Berlusconis påståtte utsvevelser begynte lenge før det. Han giftet seg for første gang som 29-åring i 1965 med sin Carla. Sammen fikk de to barn, men på starten av 80-tallet hadde Berlusconi et forhold til skuespilleren Veronica Lario. I 1984 fikk paret sitt første barn, og året etter gikk Berlusconis skilsmisse fra sin første kone Carla i orden.

VIL SKILLES Berlusconis kone, Veronica Lario, bestemte seg for at hun ville skilles i 2009. Hun var sint etter at Berlusconi deltok i 18-årsdagen til ei venninne. Foto: EPA/DANILO SCHIAVELLA
VIL SKILLES Berlusconis kone, Veronica Lario, bestemte seg for at hun ville skilles i 2009. Hun var sint etter at Berlusconi deltok i 18-årsdagen til ei venninne. Foto: EPA/DANILO SCHIAVELLA Vis mer

Han fikk seinere ytterligere to barn med sin Veronica Lario og de to giftet seg i 1990.

For to år siden fikk også Veronica Lario nok. Ifølge den italienske avisen La Repubblica, skal Lario ha krevd skilsmisse etter at Berlusconi hadde deltatt på 18-årsdagen til Noemi Letizia, av Berlusconi omtalt som ei venninne.

- Jeg er overrasket, for han kom aldri på 18-årsdagene til sine egne barn. Til tross for at han var invitert, skal en rasende Lario ha sagt til avisen La Stampa.

Forholdet skal på denne tiden allerede ha vært dårlig mellom Berlusconi og Lario. Lario skal ha vært sint på Berlusconis valg av unge og vakre kandidater med lite politisk erfaring på listene til partiet sitt før det kommende EU-valget.

I 2009 stod også 42 år gamle Patrizia D?Addario fram. Den tidligere skuespilleren hevdet at hun to ganger fikk betalt 2000 euro for å tilbringe kvelden - og natta - med Berlusconi. Selv benekter 75-åringen alt. Til en italiensk avis skal Berlusconi ha uttalt:

- Jeg har aldri betalt en kvinne. Jeg har aldri forstått gleden ved det hvis forføringen ikke er til stede.
   

RETTSSAK Italienske påtalemyndigheter hevder at Berlusconi hadde sex med nattklubbdanserinnen Karima El Mahroug, kjent som Ruby, da hun var mindreårig. Både El Mahroug og Berlusconi selv nekter for at de to hadde sex. Likevel skal saken for retten i Italia. Foto: AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE
RETTSSAK Italienske påtalemyndigheter hevder at Berlusconi hadde sex med nattklubbdanserinnen Karima El Mahroug, kjent som Ruby, da hun var mindreårig. Både El Mahroug og Berlusconi selv nekter for at de to hadde sex. Likevel skal saken for retten i Italia. Foto: AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer