Playboy på kvinnejakt

KRISTIANSAND (Dagbladet): Vibeke Kråbøl skulket jobben i Stavanger for å prøve lykken i Playboys vervekampanje i Kristiansand

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alt gikk etter planen helt til Dagbladet tok et bilde av henne med opptrukket genser og synlig BH.

- Hun må bare stille opp på et slikt bilde, men da kan hun glemme å komme på trykk hos oss. Tom Skullerud i Playboy gir reine ord for penga.

- Jammen vi har jo en jobb å gjøre, prøver Dagblad-fotografen seg.

- Du hørte hva jeg sa, freser Skullerud. I bakgrunnen står Vibeke og stirrer i bakken. Genseren hennes er forskriftsmessig trukket ned igjen. De rødflammete kinnene forteller hvor mye hun hater denne situasjonen.

Regn og rødstrømper

Dagblad-fotografens billedønsker var imidlertid bare det siste hinderet i rekka for Vibeke. Ikke nok med at regnet høljet ned. Playboy-gjengen hadde så vidt startet showet sitt da en gjeng strategisk piercede ungjenter kom trampende ned til gjestehavna. Det regnvåte banneret ga klar beskjed: Nei til salg av kvinnekroppen.

- Jeg klarer ikke å la meg provosere, kommenterer Vibeke. - Jeg liker å vise meg fram, de liker det ikke. Så enkelt er det, oppsummerer hun.

Rød Ungdom og Aksjonen mot porno har stilt seg opp med parolen sin foran scenen for å vise sin avsky mot Playboys jakt på «Playmate 2000». Tross regnet klarte de å få fyr på et par nummer av bladet, men bålet ble raskt slokt da politiet kom.

Kristine Træland fra Rød Ungdom sitter i ei handlevogn med påskriften: Til salgs. «Silikon på tur!» står det på løpesedlene hun deler ut.

Etter en times demonstrering får de nok. De unge aksjonistene trekker seg tilbake, men napper ut kontakten til scenen som en liten avskjedshilsen før de stikker.

Hare hopp

Regnet har gitt seg, og aksjonistene har gått hjem. Det har Playboy også. De medbrakte playmatene har gått hjem for å gjøre seg klar til kjempepartyet. Kanindraktene er nystrøkne, så nå er det bare å hoppe i det.

Midt blant playboyer og bunnyer står Vibeke - lykkelig. Flauheten er borte og smilet er på plass. Dagblad-leserne får ikke se BH-en hennes, og Tom Skullerud er fornøyd. Hun har blitt fotografert og registrert.

Har hun flaks, kan skuelystne få ta henne i nærmere øyesyn uten verken BH eller truse i januar en gang.

KANSKJE BUNNY:Vibeke Kråbøl (28) håper hun blir funnet pen nok til selv en gang å kunne iføre seg kanindrakt. Gry Mosebekk (25)fra Arendal og Cecilie Johansen (24) fra Oslo har passert nåløyet for lengst.
SISTE SJANSE: - Jeg har prøvd meg på utallige modelljobber tidligere, men ikke fått napp, så dette ser jeg på som min siste sjanse, sier Vibeke Kråbøl, sykepleier i Stavanger.