Playboy-president

Argentinas president Carlos Menem (68) kommer i dag til Norge. Et av høydepunktene under statsbesøket blir å bytte fotballdrakt med statsminister Kjell Magne Bondevik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Så få stridsspørsmål finnes det mellom Argentina og Norge.

Statsminister Bondevik er vert under det knappe døgnet Menem er på norsk jord. Presidenten, som er like fotballfrelst som Bondevik, har med seg drakta til det argentinske fotballandslaget i gave til den norske statsministeren. Til gjengjeld får han den norske landslagsdrakta med seg hjem til Buenos Aires, ifølge diplomatiske kilder.

Allsidig

Carlos Sazl Menem er en av de mest oppsiktsvekkende presidenter noe folk har valgt på denne planeten. Under valgkampen i 1989 satt de fleste politiske iakttakere og lo av president-kandidaten fra det avsidesliggende fylket La Rioja. Der hadde han som guvernør «løst problemet med den tomme kasse» ved å trykke en slags egne penger.

Han var racerbilkjører, fotballspiller og «nattklubbenes løve», med en forkjærlighet for kvinnelige skuespillere av den typen man finner i såpe-operaene, men aldri i operaene.

Skandaler

Menem var skilt fra kona Zulema Yoma, som hadde innledet et forhold til politisjefen mens han satt i fengsel under militærdiktaturet. Men for å bli president i Argentina hadde de forlikt seg i forkant av valgkampen.

De to fotballspillerne Menem og Diego Maradona var nære omgangsvenner, inntil Maradonas narkoskandaler ble altfor åpenbare.
Menem har hittil overlevd alt av skandaler og mistanker om forbindelser til korrupte miljøer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer