Playboypredikanten

LOS ANGELES (Dagbladet): Runar Søgaard (33) har lagt bruddet med Carola bak seg. Nå preker han for Hollywood-stjernene og møter Dagbladet med en kvinnelig «Baywatch»-stjerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

33-åringen fra Kongsvinger hopper ut av sin svære, svarte Range Rover. Solbrun og energisk kommer han inn døra på Coffee House på Sunset Strip i Hollywood, 45 minutter forsinket. Ved hans side går en oppsiktsvekkende vakker kvinne. Hun presenterer seg som Alicia Rickter - den nye stjernen i «Baywatch» i USA. De to har spist sammen i Santa Monica.

- Men vi er bare gode venner, altså, presiserer playboypredikanten. Han klemmer og kysser sin venninne, som deretter forlater vårt selskap.

- Ingen prestekjolefyr

Runar Søgaard er i full aktivitet igjen etter bruddet med Carola. Sammen med en annen kjendispredikant, Tim Storey, holder han prekener og er åndelig inspirator og rådgiver for flere i «åsen».

- Av hensyn til mine klienter og venner, kan jeg ikke oppgi navn, sier Runar Søgaard.

- Hva har du å lære disse menneskene?

- Jeg snakker om hvordan du håndterer livets mange sider; motgang som berømmelse, sier Søgaard, kjent for sin utradisjonelle opptreden. Nylig kom han ridende inn under et stort kristent møte i Stockholm i hvit dress på en like hvit hest.

- Jeg er ingen prestekjolefyr, jeg kler meg slik jeg føler for. Jeg liker å gå nye veier og få fram andre sider ved budskapet i bibelen, sier Søgaard.

Natt til søndag var Søgaard på vei hjem fra kjendisfest i Hollywood, der blant andre Madonna var til stede.

- Da jeg satt i bilen på vei hjem virket alt uvirkelig, men jeg vet hvor jeg kommer fra og har beina godt plassert på jorda.

- Jeg har mislyktes

Det var i februar at et av Sveriges heteste ektepar gikk fra hverandre.

- Troen og gode venner hjalp meg gjennom krisen, sier Søgaard, som nå også er i gang med å skrive bok. Tema? Hvordan du kan komme deg etter å ha mislyktes. Han har brukt erfaringen fra sitt eget mislykkede ekteskap i boka som kommer til våren.

- Å skilles er å mislykkes. Utfordringen blir å takle en slik krise. Jeg har en del råd til folk som skal komme seg videre. Selv føler han seg mer ydmyk, selvransakende og tilgivende etter skilsmissen.

Nå sier han at han nyter hver eneste dag.

- Men jeg tok ikke lett på bruddet mellom meg og Carola. Jeg holdt meg borte fra prekestolen og har fram til nå vært borte fra offentligheten. Jeg er et kristent forbilde for mange. Derfor var det også viktig for meg å markere det, ved å ta noen skritt tilbake.

Seg selv

Siden han møtte Carola for 13 år siden, har han vist en utpreget evne til å vanke blant svenske stjerner.

- Jeg er meg selv, det er bare det som holder i lengden, ikke minst som forkynner.

- Det er ikke et problem, da, å feste den ene kvelden og forkynne Guds ord den neste?

- Nei, jeg er jo ikke ute og drikker meg full og sjekker opp jenter, presiserer Søgaard, vant til rampelys.

- Hvilket forhold har du og Carola nå?

- Vi er venner. Vi har en sønn som er vår begges første prioritet.

- Jeg har et veldig spennende liv. Jeg føler jeg får beriket andre og meg selv på en fantastisk måte.

- Hva ser du mest fram til?

- At jeg skal hjem og lese om Ole Brumm og vennene hans, synge godnattsang og be kveldsbønn med Amadeus. Men når jeg synger for ham, sier han: «Pappa, inte sjung.» Han er blitt bortskjemt av sin mor.

PREDIKANTBABA: Alicia Rickter (nr. to f.v.) stråler sammen med nye og gamle stjerner fra «Baywatch». Og møtte Dagbladet ved Runar Søgaards side.