Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Playmate får beholde taggen

Terri Welles har ligget i innbitt kamp med Playboy i tre år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I februar 1998 reiste magasinet Playboy søksmål mot den tidligere playmaten for brudd på merkevarelovgivningen. Magasinet saksøkte henne for bruk av «Playboy» og «Playmate» som metatagger på hjemmesiden sin, skriver digi.no.

Terri Welles vant imidlertid også den tredje rettsrunden mot sin tidligere arbeidsgiver.

En metatag er noe så enkelt forklart som et søkeagn som legges «bak» et stikkord eller nøkkelord for å få søkemotorer til å sende mer trafikk til nettstedet.

Hun fikk medhold i retten ettersom hun beviselig har vært Playmate i 1981, og at det vanskelig kan beskrives på noen annen måte enn å bruke «tittelen».

«Terri Welles kan umulig beskrive seg selv som nakenmodellen som er valgt av Mr. Hefners magasin som nummer-én-prototypiske dame for året 1981, det er upraktisk og heller ikke like dekkende som begrepet Playmate», heter det i kjennelsen til dommer Judith Keep i 1998.

Denne begrunnelsen gjentas i kjennelsen som kom for et par dager siden.

- Å tvinge Welles til å bruke lange, kronglete fraser for å beskrive seg selv i sine metatagger, vil virke ødeleggende på den metodikk og kontekst som er etablert før søk på nettet, heter det i den siste kjennelsen.

TERRI 3 - PLAYBOY 0: Nok en gang vant Terri Welles over Playboy, og hun får lov til å beholde metataggene hun har på hjemmesiden sin.
Hele Norges coronakart