Pleier (58) dømt for voldtekt av 96-åring

«Voldtekten skjedde overfor en hjelpeløs pleietrengende person.»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En 58 år gammel pleier er dømt til fire og et halvt års fengsel for å ha voldtatt en 96 år gammel kvinne på et sykehjem i Oslo i juli i fjor.

I tillegg må han betale 100 000 kroner i oppreisning. Oslo tingrett har også fradømt ham retten til å arbeide som omsorgsarbeider for resten av livet.

Mannen har tatt betenkningstid på om han vil godta dommen. Han har skyldt på at han var beruset da overgrepet skjedde, og hevdet i retten at han ikke husket noe før politiet banket på døren hans senere samme kveld, melderAftenposten.no.

Voldtekten skjedde da 58-åringen dro innom jobben med drosje etter å ha drukket en god del alkohol, angivelig for å hente noe i skapet sitt på sykehjemmet der han arbeidet som nattevakt. Voldtekten skjedde på kvinnens rom, der hun ble funnet på gulvet av andre pleiere.

Retten legger i skjerpende retning vekt på at «voldtekten har skjedd overfor en hjelpeløs pleietrengende person som tiltalte hadde et omsorgsansvar overfor. Tiltaltes handling innebar ikke bare et tillitsbrudd i forhold til sin arbeidsgiver, men også i forhold til fornærmede i egenskap av beboer på sykehjemmet. Tiltaltes handling er egnet til å påføre et menneske som står overfor livets avslutning en ødeleggende utrygghet.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer