Pleier dømt for overgrep mot psykiatrisk pasient

Mannen i 30-åra hjalp også pasienten med flere selvmordsforsøk, ifølge dommen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En mann i 30-åra er dømt til to års fengsel for å ha misbrukt stillingen som pleier ved Blakstad sykehus til å skaffe seg seksuell omgang med en psykiatrisk pasient.

Den tidligere pleieassistenten skal ifølge dommen også ha hjulpet den unge, kvinnelige pasienten med flere selvmordsforsøk, ifølge VG. Nå er han dømt til to års fengsel og til å betale 150 000 kroner i oppreisning til kvinnen. Han fratas dessuten retten til å arbeide i privat og offentlig helsetjeneste for alltid.

Asker og Bærum tingrett fastslår i domspremissene at «tiltalte grovt har utnyttet den tillit fornærmede hadde» til ham som pleieassistent på Blakstad sykehus.

Tingretten satte i utgangspunktet dommen til tre år, men ga ett års strafferabatt fordi tiltalte tilsto de forholdene han var tiltalt for.

«Fornærmede fikk et tillitsforhold til tiltalte gjennom hans stilling ved Blakstad sykehus, og han skaffet seg seksuell omgang med henne gjennom dette tillitsforholdet. Han hadde gjentatte samleier med henne i perioden april til juli 2013, i en tid hvor hun var svært psykisk syk», heter det i tingrettens dom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer