Pleier siktet for overgrep på funksjonshemmet pasient

- Svært sårbar gruppe mennesker og svært alvorlig sak.

 ETTERFORSKER: Politiadvokat Ingrid Thorsen etterforsker det angivelige overgrepet som skal ha skjedd i Agder. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
ETTERFORSKER: Politiadvokat Ingrid Thorsen etterforsker det angivelige overgrepet som skal ha skjedd i Agder. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den aktuelle brukeren er «sterkt fysisk og psykisk funksjonshemmet» og «avhengig av hjelp til alle gjøremål». Institusjonslederen skal i fjor ha oppdaget skader og sår på brukeren, den mannlige vernepleieren skal ha forklart at de må ha oppstått under stell, skriver Agderposten i dag.

- Det er snakk om et overgrep på en institusjon, hvor siktede arbeidet og fornærmede er pasient. Jeg ønsker ikke å gå inn i ytterligere detaljer rundt selve overgrepet, men det er snakk om et enkeltstående tilfelle. Det er ikke mistanke om vedkommende har forgrepet seg på andre, sier politiadvokat i Agder politidistrikt, Ingrid Thorsen til lokalavisa.

Strafferamme seks år Den mannlige vernepleieren i 20-årene, som er bosatt i Aust-Agder, har ikke erkjent noen form for straffskyld.

-  Saken er nettopp ferdig etterforsket og vil innen kort tid bli oversendt statsadvokaten for påtalevurdering, sier politiadvokaten.

Vernepleieren er siktet etter straffelovens paragraf 193, første ledd.

- Det dreier seg om seksuelt overgrep, som et alvorlig straffbart forhold med en strafferamme på inntil seks års fengsel, sier politiadvokat Ingrid Thorsen til Agderposten.

- Sårbar gruppe mennesker Agder politidistrikts spesialister på seksuelle overgrep(SO) har ledet etterforskningen av vernepleieren.

Den aktuelle vernepleieren jobber ikke lenger på institusjonen.

 - Dette er en svært sårbar gruppe mennesker og samtidig en svært alvorlig sak, sier kommunalsjefen som forteller at kommunens hovedfokus nå er å ivareta den fornærmede, pårørende og øvrige beboere og ansatte.

Den 15. juli fattet Statens helsetilsyn vedtak om å suspendere vernepleierens autorisasjon som helsepersonell.