Pleier siktet for overgrep på funksjonshemmet pasient

- Svært sårbar gruppe mennesker og svært alvorlig sak.

ETTERFORSKER: Politiadvokat Ingrid Thorsen etterforsker det angivelige overgrepet som skal ha skjedd i Agder. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
ETTERFORSKER: Politiadvokat Ingrid Thorsen etterforsker det angivelige overgrepet som skal ha skjedd i Agder. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den aktuelle brukeren er «sterkt fysisk og psykisk funksjonshemmet» og «avhengig av hjelp til alle gjøremål». Institusjonslederen skal i fjor ha oppdaget skader og sår på brukeren, den mannlige vernepleieren skal ha forklart at de må ha oppstått under stell, skriver Agderposten i dag.

- Det er snakk om et overgrep på en institusjon, hvor siktede arbeidet og fornærmede er pasient. Jeg ønsker ikke å gå inn i ytterligere detaljer rundt selve overgrepet, men det er snakk om et enkeltstående tilfelle. Det er ikke mistanke om vedkommende har forgrepet seg på andre, sier politiadvokat i Agder politidistrikt, Ingrid Thorsen til lokalavisa.

Strafferamme seks år Den mannlige vernepleieren i 20-årene, som er bosatt i Aust-Agder, har ikke erkjent noen form for straffskyld.

-  Saken er nettopp ferdig etterforsket og vil innen kort tid bli oversendt statsadvokaten for påtalevurdering, sier politiadvokaten.

Vernepleieren er siktet etter straffelovens paragraf 193, første ledd.

- Det dreier seg om seksuelt overgrep, som et alvorlig straffbart forhold med en strafferamme på inntil seks års fengsel, sier politiadvokat Ingrid Thorsen til Agderposten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer