Pleier solgte «heksebrygg» til kreftpasient

Sparket fra St. Olavs hospital.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den kreftsyke sunnmørskvinnen (60) føler seg grovt utnyttet av en pleiemedhjelper ved St. Olavs Hospital etter at hun ble presset til å kjøpe en «mirakelkur» mot kreft.

60-åringen hadde fått diagnosen spredning av uhelbredelig kreft, og ble smigret av pleieren som over lengre tid hadde gitt henne ekstra oppmerksomhet og service. Men da pleiemedhjelperen kom med miksturen som både skulle helbrede kreften, kurere traumer og sørge for bedre karma, følte hun det ubehagelig.

- Jeg fattet straks mistanke, men ble for feig og sa ja til å kjøpe en liten flaske til 200 kroner. Dette gjorde jeg for å bli kvitt henne, sier pasienten til VG.

Ifølge pleieren skulle mirakelkuren inneholde sprit, vann og urter. Kuren burde ifølge pleieren følges opp med preparater som kostet opp i mot 3500 kroner.

Pasienten ga beskjed om pleierens virksomhet til sykehusledelsen, som nå har fjernet pleieren fra stillingen som vikar ved sykehuset. Det er uklart om vedkommende har solgt miksturer til pasienter tidligere.

- I mine øyne er hun en utspekulert heks som har solgt meg et heksebrygg, sier 60-åringen til avisa.

 FIKK HEKSEBRYGG: En kvinnelig pasient ved St. Olavs Hospital i Trondheim. Foto: SCANPIX
FIKK HEKSEBRYGG: En kvinnelig pasient ved St. Olavs Hospital i Trondheim. Foto: SCANPIX Vis mer