- Pleiere drakk seg fulle på Syden-flyet

Vanskjøttet og skjenket psykisk utviklingshemmet bruker, forteller sjokkerte medpassasjerer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): To kvinnelige pleiere ansatt i en ikke navngitt norsk kommune granskes nå etter øyenvitneskildringer av at de drakk seg fulle på et Syden-fly hvor de hadde ansvaret for en psykisk utviklingshemmet bruker. Brukeren skal ha blitt vanskjøttet, bl.a. gjennom skjenking, skriver Bladet Vesterålen.

- Hun trakasserte medpassasjerer som hadde mindreårige barn, brukte ukvemsord og nektet å roe seg ned og ta på setebelte etter anmodning fra besetningen, forteller den sjokkerte medpassasjeren Geir Rishaug om den ene pleieren til lokalavisa.

En annen passasjer, Mari Gjertsen, forteller at de to kvinnene tyllet i seg «utrolige mengder» vin, og at de også skjenket brukeren - som tilsynelatende ikke ble fulgt på toalettet.

Gjertsen undrer seg over hvordan brukeren ble skjøttet etter ankomst, med tanke på pleiernes promille på flyet.

Den aktuelle kommunen sier til Bladet Vesterålen at de er kjent med opplysningene, og at de gransker saken. De vil ikke uttale seg før de har snakket med alle de involverte.

- Om dette er sant, blir det personalsak av det, sier kommunens representant til lokalavisa.

Medpassasjer Rishaug understreker overfor Bladet Vesterålen at følget forholdt seg rolige på veien hjem igjen til Evenes.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer