Pleiere suspendert etter at de skal ha drukket seg fulle og skjenket pasient på Syden-fly

Sjokkerte medpassasjerene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Der er nå reist personalsak mot to kvinnelige pleiere ansatt i Bø kommune etter at de angivelig skal ha drukket seg fulle og skjenket en psykisk utviklingshemmet bruker på et charterfly til Syden, som Bladet Vesterålen meldte i forrige uke.

De to ansatte har blitt suspendert så lenge personalsaken er under behandling.

Grunndig gjennomgang Pleierne skal ha drukket seg fulle på vei fra Harstad/Narvik lufthavn til Mallorca i begynnelsen av denne måneden.

Helse- og omsorgssjef i Bø kommune, Jim Gundersen, har i dag valgt å gå ut med en pressemelding for å unngå flere spekulasjoner.

«For å unngå ytterligere spekulasjoner vil jeg med dette bekrefte at de to pleierne som er omtalt med ovenstående overskrift i diverse media, er ansatt i Bø kommune.

Etter inngående samtaler med de aktuelle pleierne, gjennomgang av medieoppslag og henvendelser fra medpassasjerer på den aktuelle flyturen/ferieoppholdet, har arbeidsgiver reist personalsak mot de to ansatte.», skriver Helse- og omsorgssjefen.

- Trakasserte medpassasjerer Flere medpassasjerer har uttrykt sin misnøye med hvordan pleierne oppførte seg på flyet.

- Hun trakasserte medpassasjerer som hadde mindreårige barn, brukte ukvemsord og nektet å roe seg ned og ta på setebelte etter anmodning fra besetningen, forteller den sjokkerte medpassasjeren Geir Rishaug om den ene pleieren til lokalavisa.

En annen passasjer, Mari Gjertsen, forteller at de to kvinnene tyllet i seg «utrolige mengder» vin, og at de også skjenket brukeren - som tilsynelatende ikke ble fulgt på toalettet

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer