Pleierne flykter

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Unge mennesker har andre karrieredrømmer enn å slite helsa ned som dårlig betalt arbeidskraft i eldreomsorgen. I en ny undersøkelse fra Universitetet i Bergen viser forsker Sturle Næss at halvparten av de ansatte i hjemmesykepleien og på sykehjem har vurdert å slutte i løpet av det siste året.

Dette er alvorlig, for selv om alle ikke sier opp, finner unge fagutdannede i omsorgssektoren jobben tøffere enn de ventet. Til tross for en kostbar handlingsplan som tilførte sektoren 12000 flere årsverk, er arbeidsforholdene og lønnsnivået fortsatt så lite fristende at vi i framtida trolig må sette vår lit til innvandret arbeidskraft. Men ingen er tjent med at omsorgsarbeidet skal utføres av en ny tjenerklasse fordi arbeidsforholdene er så dårlige at norske fagfolk ikke vil ha jobben.

Det er flere årsaker til at hjelpe- og sykepleiere angrer på jobbvalget sitt. Karrieremulighetene er få innen eldreomsorgen. Det er knyttet lite faglig prestisje til jobben. Til gjengjeld er det god bruk for de såkalte tradisjonelle kvinnelige dyder som empati og evnen til hardt fysisk arbeid, uten at vi heretter kan stole på at moderne unge kvinner føler seg kallet.

Sykehjemspasientene er blitt gjennomgående eldre og svært mye sykere, ettersom hjemmetilbudet hjelper de friskere til å klare seg selv lenger. Før lå de sykeste på sykehus, der personellet har helt andre betingelser, fagmiljøer og utviklingsmuligheter. Nå er pasientene flyttet over til sykehjemmene, som er i ferd med å bli en kvinne- og innvandrergetto på personalsiden. Det betyr som alle vet at her er det overvekt av deltidsstillinger ingen kan leve av, og dårlige utsikter til å plukke pensjonspoeng.

Det går sjokkbølger gjennom landet hver gang mediene avslører overgrep og vanskjøtsel ved sykehjemmene. Rapporten fra Rokkansenteret fører neppe til flammende politikerutspill nå som valgkampen er over. Like greit det, siden det vi trenger er en ansvarlig gjennomgang av arbeidsforholdene som kan gjøre eldreomsorgen til en meningsfull og faglig utviklende arbeidsplass.