Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pleierne sov - kvinne døde

En 54 år gammel firebarnsmor døde på Aker sykehus natt til lørdag. Ifølge sykehuset lå sykepleierne som hadde ansvar for henne og sov. Politiet i Oslo etterforsker saken, melder VG Nett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet understreker at de ikke vet om det er noen sammenheng mellom dødsfallet og det at pleierne skal ha sovet.

- Vi er helt i innledningsfasen i saken og vi prøver nå å finne ut om det har skjedd noe straffbart eller klanderverdig i denne saken, sier politiinspektør Gunnar Larsen i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet har ikke mottatt noen anmeldelse i saken.

- Dette er foreløpig en undersøkelsessak. Alle unaturlige dødsfall på sykehus blir meldt til politiet. Nå skal vi avhøre de impliserte og gjennomgå rutinene før vi foretar oss noe mer, sier Larsen.

Da kvinnen fikk hjertestans lørdag morgen klokka 5.30, prøvde personalet på overvåkingen to ganger å få tak i de to sykepleierne på observasjonsavdelingen via callinganlegget, uten resultat .

- Da en ansatt gikk ned på avdelingen lå de to og sov, sier klinikkoverlege Else Wiik Larsen ved medisinsk klinikk på Aker sykehus til VG Nett.

Det tok dermed rundt 6-7 minutter før kvinnen fikk behandling. Hun døde senere lørdag formiddag.

- Det er vanskelig å si om en raskere reaksjon kunne ha reddet 54-åringen, men vi vet at i slike situasjoner er de første minuttene svært kritiske, sier Wiik Larsen.

  • Begge pleierne, en fast ansatt og en pleier fra et vikarbyrå, har ifølge VG Nett fått beskjed om at de ikke lenger er ønsket på sykehuset.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media