Arvet alt: Lege og plastisk kirurg Lars Haasted mottok hele arven etter den barnløse og formuende Knud Hemming Windfeld-Hansen. Foto: Scanpix.
Arvet alt: Lege og plastisk kirurg Lars Haasted mottok hele arven etter den barnløse og formuende Knud Hemming Windfeld-Hansen. Foto: Scanpix.Vis mer

Pleietrengende 97-åring satte plastisk kirurg til enearving samme dag kona ble gravlagt

Kirurg i arvestrid om 50 millioner.

(Kapital): Samme dag som professor Kari Børresen ble gravlagt, signerte hennes 97 år gamle pleietrengende enkemann et nytt testament i nærvær av den plastiske kirurgen Lars Andreas Haasted.

I det kontroversielle testamentet ble Haasted enearving til verdier for rundt 50 millioner kroner, skriver Kapital.

- Vi mener Lars Andreas Haasted aldri var påtenkt arv. Han var ikke med i noen av de foregående testamentene. Vi er forarget over det nye testamentet og mener Haasted utilbørlig har utnyttet en hjelpeløs, gammel mann etter min søsters død, sier Hans Christofer Børresen, til Kapital.

Verdier for 50 mill.

Både Fylkesmannen, Stiftelsestilsynet og flere advokater har vært involvert i striden, som omfatter en verdifull eiendom i Oscars gate 46 på Frogner i Oslo med et brutto-areal på 500 kvadratmeter, en sommerhytte med totalt fire mål tomt og lang strandlinje midt i det eksklusive Røssesundet på Tjøme samt en stor leilighet sentralt i Roma som nå er solgt for 8,5 millioner kroner.

Alle eiendommene tilhørte den barnløse Knud Hemming Arbo Windfeld-Hansen som rett før han døde høsten 2016, testamenterte alt han eide til den plastiske kirurgen Lars Andreas Haasted.

Kirurgen var venn av enkemannen ettersom familiene siden 1930-tallet var hyttenaboer på Tjøme.

- Vi søsknene har ingen økonomiske interesser i dette. Det meste av verdiene etter Hemming skulle jo gå til en stiftelse. Vi reagerer sterkt på at Haasted, som vi anser som fremmed for familien, blir gjort til enearving på et tidspunkt der vi mener vår svoger var sterkt svekket. Vi forholdt oss til ham som en leieboer og en nabo på Tjøme, sier Børresen, til bladet.

Lege Lars Andreas Haasted mener påstandene fra familien Børresen om at han aldri var en nær venn av Hemming Windfeld-Hansen er helt feilaktige.

Han avviser også at han skal ha påvirket Windfeld-Hansen til å endre testamentet.

- Han var min gudfar

- Det sier jo litt om hvor dårlig familien Børresen kjente Hemming (Windfeld-Hansen, red. anm.). Jeg har kjent Hemming siden jeg var to år gammel. Han var min gudfar og er fadder til mine barn. Mine foreldre og hans foreldre hadde hytte ved siden av hverandre på Tjøme. Etter at min far døde da jeg var fem år gammel ble han en slags farsfigur for meg, sier Haasted.

Advokat Kristin Kramås opplyser til Kapital at hun på vegne av Kari Børresens datter har inngått et forlik med Lars Haasted.

- Vi har vurdert dette juridisk og kommet frem til at det var for stor risiko å kjøre sak på utilbørlig påvirkning av testamentet. Stiftelsestilsynet hadde ikke midler, og vi ble nektet av retten å bruke boets midler til å føre en rettssak, sier Kramås, og fortsetter:

- I forliket ble vi enige om at Haasted ikke skulle ha en fjerdedel av arven etter Kari Børresen slik han egentlig hadde krav på, samt at vi ikke skulle gå til sak, opplyser Kramås.

Hun opplyser at Børresens søsken ikke kan gå til sak mot testamentet ettersom de ikke har rettslige interesser i det.

Andre økonominyheter:​
Hva sier du til en avkastning på 72 prosent på 18 dager?
​Meglerhus: - Konservativt å ikke tro at 2018 blir et bedre år