PLO: dropper utslettelse av Israel

Det palestinske lederskapet vedtok i dag å fjerne paragrafen i det palestinske charter som krever utslettelse av staten Israel. Israelerne reagerte straks positivt på nyheten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ved å fjerne paragrafen om Israels utslettelse, har palestinerne kommet Israel til møte på et svært viktig punkt, og en av kjeppene i hjulet for den vanskelig fredsprosessen mellom palestinere og israelere er fjernet.

- Statsminister Benjamin Netanyahu har uttalt at han er tilfreds med avstemningsresultatet, fastslo den israelske talsmannen Aviv Bushinsky.

Han la imidlertid til at Israel vil fortsette med å insistere på at palestinerne gir etter for andre israelske krav «med samme styrke» som de vedtok å slette paragrafen med.

Andre israelske krav er blant annet at palestinerne ikke går til et ensidig skritt med å erklære opprettelsen av en palestinsk stat mai neste år, slik den palestinske presidenten Yasser Arafat truer med.

Nytt toppmøte

Israel har nektet å følge opp den såkalte Wye-avtalen om fred-mot-land, før palestinerne oppfyller en rekke krav. Blant annet har Israel ikke villet trekke seg tilbake fra 13 prosent av Vestbredden som lovet i Wye-avtalen fra i høst.

Men det palestinske avstemningsresultatet bør ha gitt fredsprosessen et puff framover, og allerede i kveld møter USAs president Bill Clinton Netanyahu og Arafat på grensen mellom Gazastripen og Israel for videre fredssamtaler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer