Pløyer politibilen ned demonstrantene her?

Ordkrig mellom politiet og demonstrantene etter denne hendelsen utenfor NATO-toppmøtet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): NATO holder for tida et toppmøte i den amerikanske byen Chicago, der blant annet statsminister Jens Stoltenberg deltar fra Norge.

Som ventet ble det i går kveld kraftige sammenstøt mellom demonstranter og politiet i den amerikanske storbyen. Ifølge Reuters ble minst tolv demonstranter skadd i løpet av natten, mens over 60 ble pågrepet.

Totalt skal det ha vært minst 3000 mennesker ute i gatene for å vise sin motstand mot NATO-toppmøtet, men det skal tidlig ha blitt rolig rundt om i byen.

Like før klokka 23 i går kveld amerikansk tid skjedde imidlertid hendelsen du kan se i videoen over.

- Politiet var ute av kontroll igjen Videoen ble filmet på Jackson Street-brua og viser en kassebil som tilhører politistyrkene i byen som kjører over en rekke demonstranter.  En av demonstrantene skal ha brukket armen.

Flere vitner skriver på nettet at politibilen kjørte videre, uten å forsøke å finne ut av hvordan det gikk med personene som ble truffet.

- Ut fra hva jeg så var politiet ute av kontroll igjen. De gjør ting som dette og så sier de unnskyld etterpå, sier et vitne ifølge CNNs iReport.

Den amerikanske TV-kanalen melder at politiet i Chicago har sendt ut en pressemelding om hendelsen. Politiet hevder at en av demonstrantene gikk til angrep på kassebilen med en kniv og forsøkte å kutte opp dekkene.

- Spilte han skadd? Avisa Chicago Tribune har sett nærmere på den dramatiske videoen, som har spredt seg som ild i tørt gress på nettet.

Ifølge avisas granskning kommer personen som blir truffet av bilen seg fra det uten større skader. Men avisa klarer ikke å finne ut av om det er politiet eller demonstrantenes versjon som stemmer.

Politimannen Garry McCharthy skal ha foreslått til reportere at demonstranten som ble truffet faktisk bare spilte skadd, og legger til at føreren av bilen ble slått til i løpet av hendelsen.

Demonstrantene hevder også at de hadde problemer med å få hjelp av sykepleierne på stedet.