- Plukker opp offeret på vei inn i taxi, bærer henne inn en sidegate og voldtar henne

Politiet frigir overvåkingfilm av etterlyst voldtektsmann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Engelsk politi har nå frigitt overvåkingsfilmer etter at en kvinne (24) skal ha blitt voldtatt i Leeds i midten av august i år.

Gjerningsmannen, som utseendemessig beskrives som en «gammeldags, engelsk dørvakt», er ikledd svarte bukser og en mørk lang frakk på politiets bilder.

Plukket opp ved drosje I et av overvåkingsklippene bærer han offeret inn i en bakgate, mens hun drar i armene hans. Ifølge politiet var det kort tid etter dette at voldtekten fant sted.

Den 24 år gamle kvinnen hadde vært ute på byen denne kvelden, og skulle ta en taxi hjem da den mistenkte mannen oppsøkte henne. Et videoklipp viser dette møtet.

Den mistenkte gjerningsmannen er også fanget opp på ulike kameraer forut for den angivelige voldtekten. Videobildene viser at han vandrer alene rundt i Leeds gater og ser seg til høyre og venstre.

- Lette etter offer Politiets etterforskere i saken sier de tror mannen på dette tidspunktet lette etter, eller forsøkte å se seg ut et mulig offer, skriver The Telegraph.

Det er West Yorkshire-politiet som etterforsker saken. De sier ifølge avisa at det er flere som kan ha sett mannen denne natta, som de ønsker å komme i kontakt med.

Den 24 år gamle kvinnen som har status som offer i saken, har gått med på at politiet frigir videobildene i håp om at noen skal gjenkjenne, eller identifisere mannen, slik at politiet kan gå til en arrestasjon av ham.

- Fysisk er hun i god form, men mentalt jobber hun fremdeles med å bearbeide hendelsen, sier etterforsker Pat Twiggs til The Telegraph.

Hun ringte selv ambulanse etter at voldtekten skal ha funnet sted.

- En farlig mann Politiet har klart å lage en DNA-profil av den mistenkte mannen, men de har ingen treff med denne i sine registre.

- Det er ingenting som tyder på at han ikke er fra England, men vi utelukker ingenting, sier Twiggs.

Han tilføyer:

- Vi tror dette er en enkelthendelse, men det er en hendelse for mye, og vi tror at han er en farlig mann.

ETTERLYST FOR VOLDTEKT: Den mørkledde mannen bærer her kvinnen (24) inn en sidegate i Leeds. Kort tid etter dette voldtok han henne, mener West Yorkshire-politiet.
ETTERLYST FOR VOLDTEKT: Den mørkledde mannen bærer her kvinnen (24) inn en sidegate i Leeds. Kort tid etter dette voldtok han henne, mener West Yorkshire-politiet. Vis mer