Plukker ut ransofre i bingosalen

Kriminelle har begynt å overvåke bingogjester. De plukker ut eldre damer som vinner store gevinster. Politiet har grunn til å tro at Inger Sund (69) ble overvåket før hun ble drept i sin egen leilighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet får fra flere kilder, både i politiet og i det kriminelle miljøet, bekreftet at de kriminelle nå har begynt å interesse seg mer og mer for bingomiljøet. De kriminelle har funnet ut at spesielt eldre damer som vinner store gevinster, kan være et lett bytte - i forhold til å rane bensinstasjoner eller postkontorer.

Advarsel

Dagbladet er også kjent med at politiet om kort tid trolig vil gå ut med en advarsel overfor bingogjestene.

Det er trolig eldre mennesker som har blitt ranet, men som av en eller annen grunn ikke har meldt dette til politiet. Politiet vil be disse melde seg, for eventuelt å finne ut om disse ranene har en sammenheng med overfallet på Inger Sund på Adamstuen i Oslo for snart tre uker siden.

Fem mysterier

Her er de fem mysteriene politiet må løse i Inger Sund-gåten:

Spormysteriet: Inger Sund ble funnet med ytterklærne på like innenfor inngangsdøra, i entreen inn til stua. Hun kom hjem til leiligheten om kvelden fredag 18. oktober, men det gikk fire døgn før hun ble funnet. Gjerningsmannen har dermed fått et stort forsprang. Kriminalteknikerne har sikret seg flere fingeravtrykk inne i leiligheten.

Dagbladet kjenner til at Oslo-politiet har fått teknisk hjelp fra fingeravtrykkseksperter i Kripos. Jakten på fingeravtrykk er et omfattende arbeid, fordi det skal ha blitt avsatt avtrykk en rekke steder i leiligheten - uten at etterforskerne kan si om de stammer fra gjerningsmannen. Derfor har nå bekjente og naboer blitt bedt om å gi sitt avtrykk til etterforskerne, som håper å sitte igjen med et ukjent fingeravtrykk.

Bingomysteriet: Politiet konsentrerer etterforskning omkring bingomiljøet i Oslo. Hvem i dette miljøet visste at Sund hadde mye penger og verdifulle gjenstander? Hvorfor har ikke en bingogjeng av utenlandsk opprinnelse, som har forsvunnet fra bingoen etter drapet, meldt seg til politiet?

Nøkkelmysteriet: Hvor er det blitt av Inger Sunds nøkler? Dagbladet har fått bekreftet at nøkkelknippet er borte. Politiet har også bekreftet at alarmen var avslått da Sund ble funnet.

Vitnemysteriet: Siste sikre observasjon av Inger Sund er gjort av drosjesjåføren som kjørte henne hjem fra Bingo M16 og til leiligheten på Adamstuen i Oslo. 69-åringens bevegelser fra drosjen og til leiligheten helt sentrale. Hun var dårlig til beins. Kan hun ha fått hjelp til å komme seg inn i leiligheten?

Pengemysteriet: Datteren mener kontanter, smykker og en del mindre gjenstander er borte. Pengene Sund hadde på seg, opptil 30.000 kroner, er stjålet. Flere i bingomiljøet hevder at Sund hadde en safe med flere hundre tusen kroner hjemme, men politiet vil verken bekrefte eller avkrefte dette.

Hvorfor stjal ikke tyven den verdifulle kunsten eller verdifulle antikviteter? Hadde han for dårlig tid? Var han i ferd med å bli oppdaget?

OVERVÅKES: Dagbladet får bekreftet at de kriminelle har startet med å overvåke bingogjester.