Plukket dessert - fikk elg i fanget

TRONDHEIM (Dagbladet): Årets første moltetur ble en dramatisk opplevelse for familien Bondø, som fikk en 160-kilos elgokse midt i fanget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den spesielle hendelsen fant sted i Namdalseid kommune i Nord-Trøndelag, der Tøttdal-familien Bondø var på moltetur i forrige uke.

De hadde plukket i to- tre timer, da de plutselig hørte et brak i fjellet over seg.

- Jeg trodde det var en stor steinblokk som hadde løsnet, men da den kom nærmere så jeg til min forskrekkelse at det var en stor elg som var på vei ned til oss, forteller Egil Bondø til Trønder-Avisa.

Elgoksen var havnet helt på bærtur. Den falt mellom 150 og 200 meter ned den bratte fjellskrenten, og ble liggende helt i ro på bakken.

Egil Bondø, som er en erfaren jeger, kunne med en gang konstatere at elgen var død. Han mener døden må ha inntruffet ganske så momentant, slik at dyret ikke har lidd unødig.

Bondø mente det ville være synd ikke å ta vare på alt det fine kjøttet, så han fant fram kniven og foretok en grovpartering på stedet. Deretter tok de med seg så mye av kjøttet som det var mulig å bære.

- Til sammen hadde jeg og jentungen på 15 år med oss drøye 45 kilo da vi la ut på hjemveien. Kona Sølvi hadde bare ansvaret for indrefiletene, for hun måtte jo bære ned moltene i tillegg, sier Egil Bondø.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer