- Plukket opp en pistol

TRANBY (Dagbladet): Long Thanh Nguyen (41) var vitne til at flere menn forlot åstedet etter skytingen i blokkleiligheten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg så at en av mennene plukket opp en pistol fra gulvet. Mannen ba meg være stille, forteller han.

- Jeg ble livredd, og visste først ikke hva jeg skulle gjøre, sier Long Thanh Nguyen.

Long Thanh Nguyen bor bare et steinkast unna blokkleiligheten der skuddene ble avfyrt. Han er tydelig preget av situasjonen.

- Jeg var på vei for å besøke en kompis som bor i samme oppgang, og ante fred og ingen fare da jeg så noe rart i gangen, forteller han.

- Først så jeg at en mann kom løpende fort ut av døra. Jeg lurte på hva som hadde skjedd. Da jeg så nøyere etter, oppdaget jeg at en annen mann som sto i gangen i første etasje, bøyde seg ned for å plukke opp noe han hadde mistet på gulvet. Det var en pistol, og jeg ble livredd, forteller Long Thanh Nguyen til Dagbladet.

- Plutselig så han på meg. Han satt en finger foran munnen: «Bare vær stille, så gjør jeg ingenting,» sa han. Da løp jeg av gårde.

Da Long Thanh Nguyen fikk summet seg, prøvde han å finne en telefon slik at han kunne varsle politiet. Da han ikke fant noen, tok han bilen for å kjøre til lensmannskontoret i Lier. På vei ut fra området møtte han en patruljebil. Han stoppet politibilen og fikk fortalt politiet hva han hadde sett.