Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Plukket opp kvinner på vei hjem fra byen, kjørte dem til Fornebu og voldtok dem

Politiet mener svenskiraner (30) voldtok tre kvinner i Oslo. Alle skjedde på en natt til søndag.

- TRE VOLDTEKTER: Oslo politiet mener den 30 år gamle svenskiraneren førte kvinnene til et sted her på Fornebu og voldtok dem. - Vi har ikke fastslått åstedene ennå, men skal ha med oss ofrene ut for å finne dem, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde. Foto: Dagbladet
- TRE VOLDTEKTER: Oslo politiet mener den 30 år gamle svenskiraneren førte kvinnene til et sted her på Fornebu og voldtok dem. - Vi har ikke fastslått åstedene ennå, men skal ha med oss ofrene ut for å finne dem, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde. Foto: Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Politiet pågrep natt til mandag 5. oktober en 30 år gammel svenskiraner i Oslo. Mannen ble pågrepet i hjemmet til en kamerat.

Mannen er siktet og varetektsfengslet for til sammen tre overfallsvoldtekter i Oslo i perioden juli til september i år og politiet i Oslo mener nå at de har tatt nok en serievoldtektsmann i Oslo.

Mannen er siktet for tre voldtekter som skal ha skjedd 12. juli, 2. august og 20. september i år.

Alltid natt til søndag
- Mannen er tidligere dømt for voldtekt i Sverige tre ganger. Han har også en mishandlingsdom mot seg. Han har bodd i Norge det siste halvannet året, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde ved Volds- og sedelighetsseksjonen i Oslo politidistrikt.

Mannen skal ha operert etter følgende modus, ifølge politiet:

• Han slår alltid til natt til søndag. Han går etter jenter/kvinner på vei hjem fra byen i Oslo.

• Han kommer i bil og kjører tett opp til ofrene. Han kommer i prat med kvinnene og oppretter et slags tillitsforhold til dem. Han tilbyr å kjøre dem hjem og kvinnene setter seg frivillig inn i bilen.

• På vei hjem til offeret endrer han plutselig kjøreretning og setter kursen mot Fornebu. Han kjører forbi Telenor-bygget og gjennomfører voldtekten et sted i området.

Fanget av kamera
- Vi fant mannen da vi klarte å identifisere mannen på en Statoil-stasjon. Mannens svenskregistrerte bil ble fanget av et overvåkingskamera og på den måten fikk vi tak i ham. To av ofrene har utpekt mannen gjennom såkalt fotokonfrontasjon etter dette, så vi mener vi har rett mann i denne saken, sier Rohde til Dagbladet.

Politiet ønsker ikke på nåværende tidspunkt å gå inn på om mannen har brukt vold mot kvinnene eller hvordan han har klart å holde dem i bilen da forsto at de ikke var på vei hjem til deres bopel.

Utelukker ikke flere ofre
Politiet ber eventuelt kvinner som kjenner seg igjen i mannens angivelige modus om å melde seg dersom de har blitt utsatt for lignende.

- Hvis det er flere personer som har blitt utsatt eller forsøkt utsatt for denne mannen, ønsker vi kontakt med dem, og ber de om å melde seg, sier Rohde.

Ikke straffskyld
Mannen ble den 7. oktober varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. 30-årtingen har fått advopkat Espen Wangberg som forsvarer.

- Min klient har vært i ett politiavhør. Han erkjenner ikke straffskyld, sier Wangberg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling