Plukket opp på tunfiskgarn 100 km fra land

Illegale innvandrere forlates på åpen sjø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over 20 illegale innvandrere er savnet i farvannet utenfor Malta, opplyser myndighetene på middelhavsøya.

Opplysningene om de savnede innvandrerne kommer fra en mann som ble plukket opp av en italiensk fiskebåt. Han opplyste at han hadde reist sammen med 23 andre.

Fiskebåten søkte i området, men fant ingen spor verken av de andre innvandrerne eller farkosten de reiste med.

Båter stappfulle av innvandrere reiser nesten hver natt fra Libya med håp om å ta seg ubemerket inn i Malta, Italia eller andre europeiske land. Turene organiseres av smuglere som ofte forlater innvandrerne i skrøpelige farkoster. Mange drukner i forsøkene på å nå Europa, melder NTB.

Fredag morgen ble en annen gruppe på 28 innvandrere, inklusive syv kvinner og tre barn, plukket opp og brakt til land på middelhavsøya, melder nyhetsbyrået Associated Press.

Onsdag ble fire menn plukket opp på et tunfiskgarn mer enn 100 kilometer sør for Malta. Myndighetene på Malta opplyser at de har fortalt at de var i en båt sammen med 22 andre, og at farkosten deres fikk problemer.

ÅPEN SJØ: Fire menn ble onsdag plukket opp av en italiensk fiskebåt på et tunfiskgarn 100 kilometer sør for Malta. Båter med flyktninger reiser nå nesten hver natt fra Libya. Mange drukner underveis. Foto: AFP
ÅPEN SJØ: Fire menn ble onsdag plukket opp av en italiensk fiskebåt på et tunfiskgarn 100 kilometer sør for Malta. Båter med flyktninger reiser nå nesten hver natt fra Libya. Mange drukner underveis. Foto: AFP Vis mer