- Plukket ut fulle kvinner

BERGEN (Dagbladet): Politiet mener en sexforbryter i sommer bevisst har sett seg ut overstadig fulle Bergens-kvinner. På vei hjem fra byen skal han ha overfalt kvinnene og forsøkt å voldta dem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Bergen har siktet en 31 år gammel asylsøker fra Algerie for tre voldtektsforsøk. I går ble han framstilt i Bergen forhørsrett. Dommer Arne Langeland mente politiet bare har klart å sannsynliggjøre at 31-åringen står bak det ene voldtektsforsøket. Mannen benekter at han har overfalt noen av kvinnene, men ble likevel varetektsfengslet i fire uker.

- Lette ofre

Alle de tre voldtektsforsøkene har skjedd i løpet av de siste fire ukene. Samtlige kvinner har blitt overfalt i, eller i nærheten av, Bergen sentrum. I alle tilfellene har enten ofrene eller vitner pekt ut en mann med utenlandsk utseende som snakker fransk.

Politiet mener overfallsmannen har sett seg ut kvinner som har vært ute på byen og drukket litt for mye alkohol, og som derfor har virket som lette ofre.

En av kvinnene ble overfalt i portrommet ved sin egen bolig. Til politiet har kvinnen forklart at hun var så full at hun ikke husker noe av overfallet. Det var en nabo som hørte kvinnen skrike og som trolig reddet henne fra å bli voldtatt. Da naboen kikket ut vinduet, så hun kvinnen på bakken. Over henne sto en mann som løp fra stedet da nabokvinnen ropte til ham. Under en fotokonfrontasjon hos politiet pekte hun ut den siktede 31-åringen.

- Bør løslates

Ifølge politiinspektør Bjørg Kvelstad vil etterforskningen mot 31-åringen fortsette selv om forhørsretten mener politiet bare har sannsynliggjort at han står bak ett av overfallene.

- De fire ukene i varetekt gir oss anledning til å fortsette etterforskningen.

Forvarer Jostein Alvheim, mener det ikke finnes grunnlag for siktelsen.