Plutselig åpnet bakken seg og slukte alle bilene

- Vi hørte et stort smell.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Helt uten forvarsel åpnet bakken seg og slukte 14 biler utenfor en IHOP-restaurant i Meridian, i delstaten Mississippi i USA.

Heldigvis ble ingen skadd i hendelsen lørdag formiddag. Måltidet fikk likevel en sur bismak for bileierne som fikk bilene sine ødelagt, da bakken plutselig kollapset og slukte med seg 14 biler over fire meter ned i bakken utenfor restauranten.

Ikke synkehull Det er foreløpig uklart hva som forårsaket den gigantiske sprekken, men lokale myndigheter avkrefter at det dreier seg om et klassisk synkehull. 

- Du kan kalle det hva du vil, et ras eller hva som helst, men det var ikke et synkehull, sier sikkerhetssjef i Meridian, Buck Roberts, til The Meridian Star.

Lørdag kveld åpnet et gigantisk synkehull seg plutselig på den populære campingplassen Rainbow Beach i Queensland i Australia, skriver Brisbane Times.

- Vi hørte et smell Mandag setter ekspertene i gang med å undersøke hvordan parkeringsplassen kunne kollapse og etterlate seg en 120 meter langt kløft i bakken.

Gwendolyn Fikes forteller lokalavisa at bilen til hennes datter var blant de som ble slukt, da bakken åpnet seg.

- Vi hadde vært der i rundt tre minutter, da vi plutselig hørte et smell, sier Fikes. 

Parkeringsplassen skal nylig ha blitt anlagt utenfor den nyåpnede restauranten. Eksperter mener hullet ikke kvalifiserer som et synkehull, siden det ikke er noen tegn på at det har vært grunnvann umiddelbart under parkeringsplassen. Kollapsen skjedde imidlertid over et avløpssystem.

Synkehull dukker normalt opp som følge av at grunnvannet i bakken har løst opp kalkstein i berggrunnen, slik at det dannes store hulrom, ifølge Norges Geologiske Undersøkelse.