Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Plutselig åpnet bakken seg

Innbyggerne i Borås våknet til skremmende scener midt i byen.

FOSSET UT: Grønt vann fosset ut i gata i sentrum av Borås mandag morgen. Foto: Patrik Dahlgren
FOSSET UT: Grønt vann fosset ut i gata i sentrum av Borås mandag morgen. Foto: Patrik Dahlgren Vis mer

Innbyggerne i den svenske byen Borås våknet mandag morgen til scener som kunne vært hentet ut av en skrekkfilm fra 90-tallet. For plutselig hadde bakken åpnet seg midt i sentrum, hvor kokende grønt vann fosset ut og store skyer med damp steg mot himmelen.

- Jeg syklet forbi ved sekstida i dag tidlig. Jeg skjønte med en gang hva det var for noe, og tenkte at jeg skulle ringe, men da var det allerede teknikere som ankom stedet, sier Patrick Dahlgren til Expressen.

DAMP: Vannet skal ha holdt en temperatur på over 100 grader, og det oppsto mye damp da vannet fosset ut. Foto: Patrik Dahlgren
DAMP: Vannet skal ha holdt en temperatur på over 100 grader, og det oppsto mye damp da vannet fosset ut. Foto: Patrik Dahlgren Vis mer

Dagbladet har vært i kontakt med Dahlgren, som deler de spesielle bildene av hendelsen. Det var imidlertid ikke noe forvarsel på apokalypsen Dahlgren hadde vært vitne til.

Rammer store deler av byen

Det hele skyldtes nemlig en lekkasje i rør som frakter fjernvarme til bygg i sentrum av Borås.

- Store deler av byen kan oppleve problemer med varme og varmtvann som følge av at det har lekket ut mye vann, og at vi har mistet trykk i rørene, skriver Borås Energi och Miljö i en pressemelding.

STORE SKADER: I byen Scottsbluff i Nebraska filmet en sjåføren en fryktelig haglstorm. Reporter: Geir Jone Karlsen. Video/Foto: ViralHog, NTB Scanpix, Google Earth Vis mer

Ifølge selskapet holdt vannet som fosset ut en temperatur på 100 grader, og det var en fare for at forbipasserende kunne bli skadd, skriver Borås Tidning (BT). Det har imidlertid ikke kommet meldinger om skadde personer.

- Vi var på stedet med ansatte og førte forbipasserende rundt området, slik at ingen skulle komme i kontakt med det varme vannet, sier Jonas Holmberg, kommunikasjonssjef ved Borås Energi och Miljö til avisa.

BAKKEN ÅPNET SEG: Du kan se at bakken har åpnet seg. Man kan kjenne på gatesteinene at de er varme, opplyser BTs journalist på stedet. Foto: Patrik Dahlgren
BAKKEN ÅPNET SEG: Du kan se at bakken har åpnet seg. Man kan kjenne på gatesteinene at de er varme, opplyser BTs journalist på stedet. Foto: Patrik Dahlgren Vis mer

- Bakken har åpnet seg

Han forklarer at det er helt bevisst at vannet er farget grønt. Det er gjort for å lettere kunne oppdage lekkasjer, ifølge Holmberg.

BTs reporter på stedet, Erik Jullander, kunne melde at vannet hadde trukket seg tilbake klokka 7.15 i dag tidlig.

– Borås Energi och Miljö har pumpet bort vannet fra bakken. Men det regner, og du kan se at bakken har åpnet seg. Man kan kjenne på gatesteinene at de er varme, sier han til egen arbeidsgiver.

Borås energi och Miljö melder at problemene er forventet reparert i løpet av formiddagen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!