Plutselig begynte bobilen å trille ...

I går ettermiddag fikk et eldre tysk ektepar seg en støkk da de var på bobiltur i Aurland.

LØSE LUFTA: Her henger deler av bobilen i løse lufta. Bilbergerne fikk den trygt tilbake på bakken igjen. Foto: Anders Frydenlund
LØSE LUFTA: Her henger deler av bobilen i løse lufta. Bilbergerne fikk den trygt tilbake på bakken igjen. Foto: Anders FrydenlundVis mer

Rett nedenfor utsiktsplattformen Stegastein, som henger 30 meter ut fra fjellsiden og 650 meter over fjorden, trillet bobilen bakover og satte seg fast på en støpekant.

- Det var et tysk ektepar som hadde glemt håndbrekket og trilla bakover, forteller bilberger Anders Frydenlund til Dagbladet.

- Sjokkert

Sogn Avis, som omtalte saken først, skriver at ekteparet kom fra episoden uten en skramme.

Det var bilberger Frydenlund som tok bildet av bobilen, der den henger med det ene bakhjulet i løse lufta.

- Da jeg kom dit var ekteparet rolige, men spesielt fruen var litt sjokkert, sier Frydenlund og forteller at ekteparet skal ha vært inne i bobilen da den begynte å trille.

Han forklarer at hvis bobilen hadde de trillet litt lenger bak, kunne de havnet utfor, og sier seg enig i at det var litt flaks at bilen satte seg fast der den gjorde.

- Det er rundt tre meter ned til bakken, men det er forferdelig bratt videre nedover, sier Frydenlund.

SPEKTAKULÆRT OG DRAMATISK: Sent på kvelden 29. mai måtte to turgåere reddes ned fra fjellet Segla på Senja. Den amerikanske turisten og fotografen Ari Bixhorn ble vitne til aksjonen. Video: Ari Bixhorn Vis mer

- Mye rart

Bergingen av bilen tok en halvtimes tid, da de måtte være litt forsiktige med å ikke ødelegge bilen. Ekteparet var veldig takknemlige da hele bobilen var tilbake på trygg grunn.

- Opplever du mange slike turist-hendelser i området?

- Ja, veldig mye. Det er utrolig mye rart man kommer borti, svarer Frydenlund.

- Om sommeren er det et eller annet hver dag. Det er mye dårlige og smale veier på Vestlandet, som kan føre til slike uheldige situasjoner for dem som ikke er vant med det, fortsetter han.