Plutselig ble terrassen til Jenny (32) fylt med «tusenvis» av larver: - Ekkelt og veldig rart

På ti minutter ble terrassen til svenske Jenny (32) fylt opp av larver. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Da Jenny (32) og ektemannen kom hjem etter en lang dag på Liseberg med noen venner, fikk de en ekkel og merkelig opplevelse.

- Vi kom hjem rundt 23.30, da var alt helt fint rundt huset, forteller Göteborg-kvinnen Jenny til Dagbladet.

Ti minutter senere gikk hun og en venn ut igjen på terrassen for å ta seg en sigarett. Da var synet som møtte dem et helt annet.

- Terrassen var plutselig helt full av larver. Det var som om noen hadde kastet en bøtte med larver over terrassen vår. Jeg hadde ingen anelse om hvor de kom fra, forteller hun. Det var Aftonbladet som først omtalte saken.

  • Se video øverst i saken.

Om hendelsen ikke var merkelig nok allerede, ble hun igjen overrasket morgenen etter. Da var det ingen spor igjen etter larvene.

- Jeg sjekket til og med søppelkassen, men alle spor var borte, sier hun.

Jenny forteller samtidig til Dagbladet at hun fremdeles ikke aner hvordan den enorme larvekolonien plutselig dukket opp utenfor hjemmet hennes.

- Jeg kan ikke komme på et eneste klart svar på hvordan de havnet der, forteller hun.

Forsker Anders Lindström ved Statens veterinärmedicinska i Uppsala, forteller til Aftenonbladet at han tror det dreier seg om spyfluelarver.

- Det ser ut som spyfluelarver på vei inn i puppestadiet. Bakken er hard, og de leter etter et sted å grave seg ned, sier Lindström.

Han forteller samtidig at disse larvene gjerne utvikler seg i åtsler. Enten det er et gammelt kjøttstykke i søppelet, en død fugl eller fiskeslo. Etter at restene er spist opp og larvene har utviklet seg ferdig, graver de seg ned og utvikler seg til spyfluer.

- Larvene på terrassen kan komme fra egg som er lagt på flere forskjellige tidspunkt. Når maten er spist opp, drar de for å grave seg ned, legger Lindström til.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer