Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Plutselig er 20 000 invitert til Fredriks 30-årsdag. Reaksjonen hans er ikke som alle andres

Hadde planer om en rolig fest med noen venner.

FIKK OVERRASKELSE: Fredrik Larsson hadde ikke forventet interessen som er blitt til rundt hans egen 30-årsdag. Foto: Privat
FIKK OVERRASKELSE: Fredrik Larsson hadde ikke forventet interessen som er blitt til rundt hans egen 30-årsdag. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er ikke første gang det har skjedd, og det blir neppe siste.

Noen har laget et Facebook-arrangement og - med vilje eller ikke - latt arrangementet stå offentlig, slik at alle kan se det.

Men det er nok ikke alle som håndterer en offentlig-tabbe på samme måte som svenske Fredrik Larsson (29).

Nå er rundt 40 000 mennesker nå på en eller annen måte involvert i 30-årsdagen hans på Facebook, og kommunen Strängnäs har nektet ham å arrangere festen, skriver Eskilstuna-kuriren.

Han gir imidlertid ikke opp.

Ble for mye Planen var en rolig sammenkomst med noen nære venner, men det hele har blitt så mye mer.

- Altså, det er jo helt sykt. Jeg hadde aldri sett det for meg da jeg lagde arrangementet for omkring ei uke siden, sier bursdagsbarnet Fredrik Larsson til Expressen.

I skrivende stund har altså 8700 personer sagt ja til å komme på festen, 11 000 har meldt sin interesse, og 20 000 er invitert. Festen har fått navnet «Project X», etter filmen med samme navn der en bursdagsfest mildt sagt går over stokk og stein.

Fredrik selv har gitt opp å arrangere festen, men hva har man ikke gode venner til? Nå har nemlig en av hans kompiser, Sinan Al-Sabti, tatt over ansvaret for festen - og han har ikke tenkt å gi seg med en gang.

- Vi holder på å kikke etter alternativer nå. Festen blir ikke hjemme hos Fredrik. Det ble litt mye folk, sier Al-Sabti til Dagbladet.

Og når han snakker om alternativer, må han trolig helt til hovedstaden Stockholm.

- Politiet i Strängnäs kommune og kommunen selv har sagt nei. Derfor forsøker vi å finne noe i Stockholm for å få en bra fest for kompisen vår, sier han.

Ingen «Project X» For dem som er kjent med filmen «Project X» ender det både med politiutrykning, nedbrente hus og en bil i et basseng. Slik vil de ikke ha det hos «söta bror».

- Jeg har ikke så mye erfaring med slike arrangementet, men vi er innstilt på å få til dette på lovlig vis. Dt blir ingen mindreårige, og vi forhandler litt med klubber og forskjellige bedrifter. Vi har fått bra respons så langt, sier han.

- Det er mange som vil hjelpe oss, og folk har til og med kommet med tilbud om å jobbe gratis, men ingenting er hundre prosent ennå. Vi jobber med det, sier Al-Sabti til Dagbladet.

TATT ANSVAR: Sinan Al-Sabti har tatt over å arrangere festen fra kompisen. Nå prøver han å få det til. Foto: Robert Eklund
TATT ANSVAR: Sinan Al-Sabti har tatt over å arrangere festen fra kompisen. Nå prøver han å få det til. Foto: Robert Eklund Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!