- Plutselig kom en bølge

Mørbanket Bjørn (40) berømmer Petter Solberg for redningsjobben

 UVENTET BØLGE:  Her er ulykkesbåten ute av kurs. Brøkdeler av et sekund etter slår båten rundt. - Plutselig kom en bølge fra en helt annen retning, sier Bjørn Hegelstad, som var en av de fem ombord. MMS-foto: FRODE EVJE.
UVENTET BØLGE: Her er ulykkesbåten ute av kurs. Brøkdeler av et sekund etter slår båten rundt. - Plutselig kom en bølge fra en helt annen retning, sier Bjørn Hegelstad, som var en av de fem ombord. MMS-foto: FRODE EVJE.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet.no): - Vi var i ferd med å ta igjen båten til Petter Solberg, og alt gikk egentlig slik det skulle. Båten svev fint, og båten lå godt i vannet. Plutselig kom en bølge i en helt annen retning, forklarer en av de fire passasjerene i ulykkesbåten i Høgsfjorden utenfor Stavanger, Bjørn Hegelstad (40) fra Ålgård.

Han har pratet med lokalavisa Gjesdalbuen fra sykesenga på Stavanger Universitetssjukehus, der han ligger med smertestillende medisiner.

Fullstendig mørbanket
Hegelstad beskriver seg selv som den som er best i form av de fem som var med på den dramatiske ulykken i 100 knops fart. Han har vært oppe av senga.

- Kroppen er fullstendig mørbanket, og jeg svelget mye saltvann. Kroppstemperaturen var nok et par grader mindre enn vanlig, sier han til lokalavisa.

Observasjonen av en uventet bølge på den blikkstille fjorden samsvarer med det et vitne fortalte til Dagbladet. Vitnet, som selv var på fjorden i nærheten av ulykkesstedet, observerte en fritidsbåt som krysset løpstraseen til Petter Solberg og ulykkesføreren Stig Bakke.

- De reddet oss
Hegelstad berømmet redningsmennene Petter Solberg og Aslak Olseth.
- De hoppet i sjøen uten å tenke seg om, og sørget for at vi kom oss ut, sier han.

Han skryter også av føreren på ulykkesbåten.

- Han er dyktig og hadde stor erfaring. Jeg tror ikke andre hadde klart å håndtere  denne plutselige situasjonen på en bedre måte, sier han til lokalavisa.