Plutselig krasjer helikopteret

De var der for å delta i en begravelse, men unngikk sine egne etter å ha overlevd helikopterulykken tilsynelatende helt uskadd.

NAROK: Fotograf Dicken Muchena klarte å fange dette dramatiske øyeblikket på film, hvor fire personer overlevde et helikopterkrasj. Reporter: Jeanette N. Vik Vis mer
Publisert

På sitt angivelige femte forsøk klarte helikopteret endelig å lette. Det fløy lavt over bakken mens en stor folkemengde sa farvel til de to folkevalgte, som tidligere hadde trådt om bord i helikopteret.

Så, etter å ha fløyet i det vitner beskriver som rundt 100 meter, tok flyturen en dramatisk vending.

Snuta på helikopteret vendte nedover og fordi helikopteret fløy så lavt, traff rotoren bakken og gravde seg inn i jorda. Helikopteret ble kastet opp i lufta og snurret delvis rundt før det deiset i bakken igjen.

Folk begynte å skrike, og løp mot ulykkesstedet.

STOKMARKNES: Dette Widerøe-flyet klarte ikke landingen på Stokmarknes flyplass i de sterke vindkastene 21. september. Video: Privat Vis mer

Deltok i begravelse

Om bord i flyet var blant andre Samuel Tunai, guvernøren for regionen Narok i Kenya, Lemanken Aramat, et medlem av det kenyanske parlamentet og flere andre.

De hadde besøkt landsbyen Enkipejus for å delta i en begravelse, ifølge den engelskspråklige kenyanske nettavisa Nation, og helikopteret skulle ta dem et stykke videre på ferden tilbake til hovedstaden Nairobi.

Det er samme nettavis som skriver at helikopteret tidligere hadde gjort flere forsøk på å lette da det omsider kom seg i lufta

Men så gikk helikopteret i bakken, til folkemengdens store skrekk.

ULYKKE: I Wugong fjellene i Kina gikk ikke helikopter turen helt som den skulle. Årsaken til ulykken er foreløpig ukjent. Video: Newsflare Reporter: Embla Hjort-Larsen Vis mer

Årsaken uklar

Video fra stedet viser så hvordan folkemengden tok seg bort til krasjstedet, og hjalp til med å få passasjerene ut av helikopteret. Det var da kanskje det mest oppsiktsvekkende ved hendelsen ble oppdaget:

Ingen av personene om bord i helikopteret omkom, og ingen ble heller alvorlig skadet, skriver den kenyanske kringkasteren Capital News.

Årsaken til ulykken er fremdeles uklar, ifølge Capital News.

Nettavisa Nation skriver imidlertid at det er kommet rapporter om mekaniske feil ved helikopteret.

Og overfor nettavisa Citizen Digital forteller guvernøren Tunai at han føler seg bra, til tross for helikopterkrasjen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer