Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Plutselig landet denne rett foran trappa

Dramatisk ras utenfor Ålesund.

RAS: Politiet i Møre og Romsdal melder at fylkesveg 656 er stengt etter at det har gått et lite ras mellom Magerholm og Glomset. Det ble først meldt om tre til fem steiner i veibanen på rundt ti kilo, samt et tre. Men seinere oppdaget politiet at en stein på flere tonn. Foto: Kristoffer Antonsen Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV Still... Vis mer

Politiet i Møre og Romsdal meldte natt til onsdag at fylkesveg 656 er stengt etter at det har gått et ras mellom Magerholm og Glomset, knappe tre mil øst for Ålesund.

Det ble først meldt om tre til fem steiner i veibanen på rundt ti kilo, samt et tre. Men seinere oppdaget politiet at en stein på flere tonn hadde landet rett ved inngangspartiet til et hus i nærheten. Dette huset er nå evakuert.

Bilder fra eiendommen viser at steinen som raste ned natt til onsdag, landet bare få meter fra inngangsdøra til boligen.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Evakuerer

- Steinen er større enn en bil, for å si det sånn. Jeg vil anta at den kunne skapt massive skader på huset om den hadde landet der, sa operasjonsleder Sindre Molnes til Dagbladet natt til onsdag.

Steinen hadde da havnet over hovedveien og ved huset nedenfor veien.

- Vi tar en fortløpende vurdering på om flere hus må evakueres, opplyste Molnes i natt.

Geolog Torkild Åndal har onsdag morgen vært på stedet for å vurdere videre rasfare. Det har ikke lyktes Dagbladet i å få kontakt med geologen, som sier til NRK at det er ei steinblokk som har hengt på undersida av et heng.

RAS: Natt til onsdag gikk det et ras utenfor Ålesund. Foto: Fridgeir Walderhaug
RAS: Natt til onsdag gikk det et ras utenfor Ålesund. Foto: Fridgeir Walderhaug Vis mer

- Aldri helt trygg

- Den har ikke støttet opp andre steiner. Denne har lagt på vippen ei stund. Det har gått jevnt med steinsprang i dette området. Denne strekningen er ikke den beste vi har i fylket. Man kan aldri si at denne strekningen er helt trygg, sier Åndal til statskanalen.

Oppdragsleder Ragnvald Rasmussen ved politiet i Møre og Romsdal, sier til Dagbladet onsdag morgen at én familie er evakuert. De er hos annen familie i nærheten.

- Vi venter litt på dagslys for å få sett litt mer hva som er oppi der. Det er et rasområde der det har løsnet litt tidligere. Nå må vi få vurdert det, før vi kan åpne opp noen veier igjen. Det er helt umuli å si hvor lang tid det vil ta, sa Rasmussen i morgentimene onsdag.

Ingen biler ble tatt eller personer skadd i raset.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling