UKJENT KANDIDAT: Dette bildet stammer fra McMullins kampanjeside, som ble opprettet i dag. Så langt vet vi veldig lite om den konservative kandidaten. Foto: evanmcmullin.com/
UKJENT KANDIDAT: Dette bildet stammer fra McMullins kampanjeside, som ble opprettet i dag. Så langt vet vi veldig lite om den konservative kandidaten. Foto: evanmcmullin.com/Vis mer

Plutselig mangedoblet den ukjente CIA-agenten antall følgere. Nå er han Trumps motkandidat

Skal være støttet av pengesterke republikanere. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kanskje det blir på tide å lære seg navnet Evan McMullin, neppe kjent av andre enn i de innerste politiske sirker i USA - før i dag.

Den republikanske strategen har på få timer i dag mangedoblet antall følgere på Twitter fra 135 i dag tidlig til over 5800 i skrivende stund.

Det er kanskje ikke så rart, for like etter klokka 15.00 i ettermiddag kunne ABC News melde at 40-åringen nå lanserer en presidentkampanje for å slå Donald Trump og Hillary Clinton.

Nå har til og med McMullins kampanjenettside oppe og går.

Helt ukjent

Den tidligere antiterrorspionen i CIA skal stille som en konservativ tredjepartikandidat, opplyser interesseorganisasjonen Better for America. Gruppa består stort sett av konservative republikanere som er motstandere av partiets kandidat Donald Trump (70).

McMullin må sies å være en svært usannsynlig kandidat, og det er svært få som kjenner igjen navnet hans - foreløpig i hvert fall.

under sitt morgenprogram «Morning Joe» på MSNBC hadde den konservative programlederen Joe Scarborough følgende beskjed å komme med:

«Flere kilder sier en uavhengig konservativ kandidat vil annonsere sitt presidentkandidatur i dag. Kandidaten har en en imponerende CV og støttes av pengesterke bidragsytere til Det republikanske partiet».

Deretter kunne Scarborough avsløre at kildene hans sa det dreide seg om Evan McMullin (40). Utdannet ved eliteskolen Wharton, tidligere ansatt i CIA, storbanken Goldman Sachs og nå strateg for Det republikanske partiet. Han skal i tillegg ha jobbet frivillig med flyktningomplassering, og på en fiskebåt i Alaska.

Trump-kritiker

McMullin har imidlertid aldri vært folkevalgt, men kort tid etter kunne også nettsted BuzzFeed melde den samme nyheten.

I likhet med mange republikanere, er McMullin en kraftig kritiker av partiets presidentkandidat Donald Trump. I en seire meldinger på sosiale medier har han kritisert Trumps foreslåtte politikk og retorikk overfor muslimer og terrorister.

- I et år hvor amerikanere har mistet troa på kandidatene til begge partier, er det på tide at en ny generasjon ledere trer fram. Det er aldri for sent å gjøre det rette, og USA fortjener mye bedre enn det Donald Trump og Hillary Clinton kan tilby. Jeg presenterer meg selv som en leder som kan gi millioner av misfornøyde amerikanere et konservativt alternativ som president, heter det i en uttalelse fra McMullin.