Plutselig motorstopp på EgyptAir-flyet

Foreløpige undersøkelser av ferdsskriveren etter flyulykken for to uker siden viser at motorene på flyet stanset plutselig. 217 mennesker omkom da EgyptAir-flyet styrtet i Atlanterhavet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs nasjonale trafikksikkerhetsdirektoratet (NTSB) la i går fram ny informasjon rundt den tragiske ulykken. - Undersøkelsene av ferdsskriveren viser at begge motorene stanset brått, sier Jim Hall i NTSB.

Hall er leder for NTSB.

- Motorene kan kun kobles ut manuelt. For å gjøre det må først bryterne kobles fra lukket stilling for så å skrus av, sier John Nance, amerikansk ulykkesekspert og flykaptein.

- Dette betyr ikke at flyet var utsatt for sabotasje eller at noen med hensikt har prøvd å styrte flyet, men det åpner for at det er en mulighet for det, fortsetter Nance.

Undersøkelsene gir ny informasjon om ulykken, men stiller samtidig mange nye spørsmål til hva som egentlig skjedde før flyet styrtet i havet for to uker siden.

I mellomtiden fortsetter letemannskaper jakten på flyets taleregistrator for å få svar på hva som ble sagt i cockpiten før ulykken.