FUNNET: Den 12 år gamle gutten ble funnet inne i bilens dashboard. Foto: La Guardia Civil
FUNNET: Den 12 år gamle gutten ble funnet inne i bilens dashboard. Foto: La Guardia CivilVis mer

Plutselig oppdager politiet noe som får dem til å rive bilen i stykker

65 år gammel mann siktet for menneskesmugling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fredag kveld kom en BMW X5 kjørende inn til grenseovergangen ved den spanske enklaven Melilla i Nord-Afrika.

Politiet gikk rutinemessig i gang med å sjekke kjøretøyet, og alt virket normalt, helt til betjentene tok i bruk en sensor som registrerer hjerteslag.

Menneskesmugling

Måleinstrumentet gjorde utslag og indikerte at det var flere personer i bilen enn sjåføren. Dermed gikk politiet i gang med å plukke den fra hverandre bit for bit, og anstrengelsene deres bar frukter.

Under bilens dashboard lå en 12 år gammel gutt skjult. Ifølge El Mundo var plassen så liten at han hadde problemer med å puste, og var nummen i hele kroppen.

Den 65 år gamle sjåføren ble umiddelbart pågrepet av politiet som har siktet ham for menneskesmugling. 12-åringen hadde ingen identitetspapirer på seg, men politiet opplyser at de tror han er fra Guinea.

Enklaver

De spanske enklavene Ceuta og Melilla, som ligger lenger øst på Marokkos nordkyst, er de to eneste landområdene i EU med landegrense til Afrika.

Til sammen har de en befolkning på 150 000, og de dekker bare et område på omlag 30 kvadratkilometer.

I 2014 satte Spania opp piggtrådgjerder rundt de to landområdene for å stanse strømmen av flyktninger som forsøkte å komme seg dit fra Marokko.

Samme år druknet 15 migranter da de forsøkte å svømme til Ceuta fra en nærliggende strand. Da mente menneskerettsgrupper at spansk politi holdt migrantene unna ved å pepre dem med gummikuler og spraye dem med tåregass.

Siden har myndighetene i Madrid nektet grensevaktene å bruke gummikuler mot migrantene. I år er det registrert over 60 tilfeller der migranter forsøker å ta seg inn til Ceuta eller Melilla.