Plutselig så Anette en skypumpe stige ned fra himmelen

- Slikt er ikke dagligdags, sier meteorologen.

NATURFENOMEN: Anette Teien tok disse bildene fra hjemmet sitt i Re. Du kan se skypumpa dannes på bildet til høyre, før den strekker seg ned mot bakken. Foto: Anette Teien
NATURFENOMEN: Anette Teien tok disse bildene fra hjemmet sitt i Re. Du kan se skypumpa dannes på bildet til høyre, før den strekker seg ned mot bakken. Foto: Anette TeienVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Anette Teien var hjemme med familien sin i Re kommune i Vestfold i dag da hun plutselig så noe rart med en av skyene på himmelen.

- Jeg så ut av vinduet og la merke til en sky som hadde en «unaturlig tut» og sa at «jøss, det ser ut som en skypumpe». Så ble den bare større og større før den nådde helt ned til bakken, forteller Anette Teien til Dagbladet.

Det var Tønsberg Blad som først omtalte naturfenomenet.

- Udramatisk Teien understreker at det var helt udramatisk, men sier at «minitornadoen» gikk fra Ramnes og over Revetal før den forsvant. Det hele varte i rundt ti minutter.

- Vi ble litt sjokkerte, vi har jo aldri sett noe sånt før annet enn på film. Vi lurte på om vi måtte ta inn syklene og forskanse oss, sier Teien.

Eldstegutten på elleve fikk med seg naturfenomenet og han syntes det var spennende.

- Ikke dagligdags Vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt sier til Tønsberg Blad at værforholdene i helga er gode for å oppleve skypumper.

- Slikt er ikke dagligdags, men det kan skje når det er så ustabile luftmasser som det er nå, sier meteorolog Ingrid Bentsen til Tønsberg Blad.

Ifølge Store norske leksikon er en skypumpe en lokal virvelvind som gir seg til kjenne ved et trakt- eller snabelliknende nedheng fra en bygesky. Høyden kan bli over 1000 meter med en typisk rotasjonshastighet på 10 meter i sekundet.

10 MINUTTER: Anette Teien forteller at skypumpa varte i omlag ti minutter. Den gikk fra Ramnes over Revetal før den forsvant. Foto: Anette Teien
10 MINUTTER: Anette Teien forteller at skypumpa varte i omlag ti minutter. Den gikk fra Ramnes over Revetal før den forsvant. Foto: Anette Teien Vis mer