Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Aleris-saken:

- Plutselig sitter jeg på ei hytte med en brannstifter

I kulissene av massesøksmålet fra 26 konsulenter, foregår det en kamp om sannheten om Aleris.

ALERIS: De to regiondirektørene Halvor Onarheim og Svein Rosland i Aleris Ungplan & BOI på besøk i en av boligene på Østlandet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
ALERIS: De to regiondirektørene Halvor Onarheim og Svein Rosland i Aleris Ungplan & BOI på besøk i en av boligene på Østlandet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

På avstand ser man knapt forskjell på personalet og beboerne. Her bor og lever de sammen, beboerne fast og personalet i turnuser på flere døgn i strekk. Det er en del av filosofien, forklarer regiondirektør Svein Rosland.

- Man står opp sammen og sier god natt før man legger seg. Det blir noe helt annet enn når man har vaktskifter klokka 07, 15 og 23. Det blir mer stabilt for beboerne, sier Rosland.

Det gamle, ærverdige huset en halvtimes kjøretur fra Oslo er en av Aleris’ største omsorgsboliger. Per i dag er det sju beboere med hvert sitt rom i hovedhuset og én som har egen leilighet rett ved siden av. Mellom lange ganger, trapper og altanen i andre etasje, er det aktivitetsrom, storkjøkken og spredte soverom som personalet bruker.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?