SYNLIG OVER HEL BYDELEN:  Bilbrannene på tomta til Møller Bil Ryen lyste opp over hele Ryen i natt. 110-sentralen fikk den første av flere meldinger fra publikum noen minutter før klokka 03. Brannvesenet sendte 16 røykdykkere. FOTO: Tipser.no/Daniel D. Laabak.
SYNLIG OVER HEL BYDELEN: Bilbrannene på tomta til Møller Bil Ryen lyste opp over hele Ryen i natt. 110-sentralen fikk den første av flere meldinger fra publikum noen minutter før klokka 03. Brannvesenet sendte 16 røykdykkere. FOTO: Tipser.no/Daniel D. Laabak.Vis mer

Plutselig slo flammene opp bak høye gjerder

Bilbrann nr. 19 i Oslo i år. Politiet: - Sjelden parkerte biler begynner å brenne av seg selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Så langt i år har brannvesen og politi i Oslo rykket ut til 19 bilbranner.

Brannårsaken i flere av sakene er foreløpig registert som «uoppklart»  eller «mistenkelig».

Noen minutter før klokka 03 i natt kom den første av mange publikumstelefoner til 110-sentralen om årets 19. bilbrann.

Flammer inne på det låste området hos den store bilforhandleren Møller Bil Ryen i Enebakkveien lyste opp for nattevandrere og våkne beboere over store deler av Ryen-området.

16 røykdykkere - Noen meldinger kunne tyde på at det brant inne i butikken. Derfor rykket vi ut med fem biler og 16 røykdykkere.  Tre biler har fått store brannskader og to har fått varmeskader. Slokningsjobben var ferdig klokka 04.15, opplyser vaktkommandør Ronny Skaug i Oslo brann- og redningsetat til Dagbladet.

Brannvesenet sender alltid ut røykdykkere til bilbranner på grunn av faren for gassutvikling og mannskapenes sikkerhet, sier Skaug.

Bilene som fikk store brannskader var en nesten ny Volkswagen kassevogn, en Audi 2005-modell og en Volvo 2000-modell.

Flere politipatruljer søkte rundt i området i natt, men ingen personer er lørdag formiddag pågrepet eller mistenkt for brannstiftelse.

- Sjelden selvantennelse - Vi kjenner foreløpig ikke brannårsaken, som vil bli etterforsket på vanlig måte. På rent generelt grunnlag kan vi si at biler som står parkert ute på en avsperret tomt sjelden eller aldri begynner å brenne av seg selv, sier operasjonsleder Steinar Husvik i Oslo politidistrikt til Dagbladet om nattens bilbrann på Tøyen.

Bilene sto på en parkeringsplass i tilknytning til skadesenteret hos bilforhandleren, som bekrefter at porten var låst som vanlig.

Låst - og høye gjerder - Det er vanskelig å tenke seg at denne brannen ikke er påsatt. Det vet vi ikke, heller ikke om noen har tatt seg eller om noe er fyrt av over stengslene. Det er iallefall høye gjerder som ingen greier å hoppe over. Og porten er bekreftet låst som vanlig, sier markedssjef Stein Erik Skai hos Møller Bil Ryen til Dagbladet.

I hele 2012 rykket Oslo brann- og redningsetat ut til 138 bilbranner.

 

 HØYE MURER OG GJERDER: : Bilene sto parkert innenfor høye gjerder og murer. Brannårsaken er foreløpig ikke kjent - ingen var pågrepet lørdag formiddag. FOTO: Tipser.no/Daniel Laabak.
HØYE MURER OG GJERDER: : Bilene sto parkert innenfor høye gjerder og murer. Brannårsaken er foreløpig ikke kjent - ingen var pågrepet lørdag formiddag. FOTO: Tipser.no/Daniel Laabak. Vis mer