LETEAKSJON: Redningsmannskaper leter etter savnede ved juvet der elva Raganello renner i nasjonalparken Pollino i Calabria. Foto: Francesco Capitaneo / ANSA / AP / NTB scanpix
LETEAKSJON: Redningsmannskaper leter etter savnede ved juvet der elva Raganello renner i nasjonalparken Pollino i Calabria. Foto: Francesco Capitaneo / ANSA / AP / NTB scanpixVis mer

Plutselig steg vannet uten forvarsel - minst ti turister funnet døde i Italia

Åtte turister har omkommet i en plutselig flom i Calabria-regionen helt sør i Italia, opplyser lokale hjelpetjenester. Flere er ettersøkt.

Ifølge Reuters er antallet omkomne steget til ti. Det ble mandag kveld først meldt at tallet var åtte.

I hvert fall åtte av de ti var en del av en større gruppe på 15 personer som fulgte bredden til den lokale Raganello-elva i nasjonalparken Pollino. Uten forvarsel steg vannet i elva brått etter kraftig regn høyere oppe i elveleiet, og mange ble tatt av de frådende vannmassene.

Minst 23 mennesker har blitt reddet, sju av dem er skadd, ifølge nyhetsbyrået AP. En av dem er en ti år gammel gutt som ble behandlet på sykehus etter å ha blitt kraftig nedkjølt.

Lokale redningsmannskaper sier det var rundt 30 personer i flere grupper i nasjonalparken da været slo til med kraftig vind, regn og flom. De har derimot ikke fullstendig oversikt, ettersom flere befant seg der uten guider eller uten å ha registrert seg.

Det er ikke kjent hvilke de nasjonaliteter de omkomne og savnede fotturistene har, men de fleste tilreisende til dette området er vanligvis italienske.

Et helikopter er satt inn i letingen, og mannskapene på bakken bruker kraftige lyskastere for å kunne arbeide gjennom natten. Flere steder er partiene ned til elven så bratte at redningsmannskaper må rappellere ned ved hjelp av tau.