Plutselig sto det 10 mill. på kontoen ...

Det sto ikke på pengene da Astrid Nermo (44) fra Harstad skulle få dekket en hurtigbåttur til Tromsø. Fylkesmannen i Troms satte inn ikke mindre enn ti millioner kroner på lønnskontoen hennes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det her var jo litt av en førjulspresang. Kunne jeg ha beholdt pengene skulle jeg ha tatt med meg familien på reiser, kjøpt flotte julepresanger og trygget framtiden, sier Nermo til Harstad Tidende.

Nermo reagerte da lønnskontoen ble fylt opp med 10.000 kroner denne uken, etter at hun hadde sendt inn en reiseregning på drøye 1.000 kroner. Hun tok kontakt samme dag for å få rettet opp feilen.

- Jeg er jo en ærlig sjel, og tenkte at det kunne lønne seg å rette opp feilen med en gang, sier hun.

Fra fylkesmannen kom det ingen tilbakemelding. Astrid Nermo ringte tilbake neste dag. Det var da hun fikk følgene beskjed:

«Vi har ikke bare satt inn 10.000 kroner på kontoen din, men i tillegg overført både 8,3 og 1,9 millioner kroner.»

Det hele skyldes at fylkesmannen har forvekslet kommunens kontonummer med kontonummeret til en av de ansatte. Nermo jobber til daglig ved Olavsgården sykehjem i Harstad.

- Jeg blir litt overrasket over at det går an å få offentlige midler overført på kontoen sånn helt uten videre - jeg skulle tro de ville dobbeltsjekke kontonumre før de gjorde så store overføringer. Dessuten synes jeg det er skremmende å ha så mange penger som ikke er mine egne på kontoen, sier Astrid Nermo.

(NTB)