- Plutselig stoppet en blå pil på fire millioner euro

Anonym snekker (69) håvet inn 33 millioner kroner. - Dette skal ingen merke.

 SNEKEKRHOBBY:  En pensjonert snekker i Hedmark prøvde seg på dette nettspillet mandag kveld. FOTO: BETSSON.
SNEKEKRHOBBY: En pensjonert snekker i Hedmark prøvde seg på dette nettspillet mandag kveld. FOTO: BETSSON.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Mandag kveld vant den 69 år gamle pensjonerte snekkeren fra Hamar-distriktet 33 millioner kroner på nettspilllet MegaFortune.  

Kommunekassereren i hjemkommunen blir nok også fornøyd.

Norge-sjefen for det svenskregistrerte spilleselskapet Betsson, Thomas Alnes Aakvik, sier til Dagbladet at vinneren må betale 28 prosent kapitalskatt.  

Dermed drypper det ni millioner inn i kommunekassa i motsetning til om storgevinsten hadde kommet fra Norsk Tipping eller Norsk Rikstoto.  

Den nye nettspillmillionæren var like blid da Dagbladet snakket med ham i ettermiddag - selv om han ikke var oppdatert på skattereglene.

- Kona kan holde kjeft - Det er bare kona her omkring som vet noe om dette, og hun kan holde kjeft. Og ingen skal merke noe på meg, jeg kommer til å småjobbe som vanlig, sier mannen. Og legger til at kona har nevnt noe om ny bil. 

- Dette skal være hemmelig. Det er mange hauker der ute, ler mannen, som sitter i vinnerlykke. Han vant 1 600 euro kvelden etter også.   Men det var mandag det skjedde.

Blå pil - Jeg satt ved pc'en, og plutselig var det en blå jackpot-pil som stoppet på fire millioner euro. Først ropte jeg på kona og så ringte jeg til spillselskapet. Morran etter var det de som ringte hit, og da fikk jeg jo bekreftet  at det er ordentlige penger vi snakker om. Men det skal ingen merke her omkring, humrer han.  

MegaFortune er en enarmet banditt med fem hjul og tre rader.

Utbetalingen fra Betsson-kontoen på Malta til den anonyme snekkerens lokale konto i Hedmark er den største, kjente enkeltgevinsten fra et utenlandsk spillselskap til en norsk nettspiller.  

Norsk Tipping og Norsk Rikstoto har et titalls høyere gevinster — med 46,5 millioner i Viking-lotto i vår og 51,5 millioner i V75 på Leangen i fjor som de største.

Topper skatteliste Altaposten.no forteller i dag i forbindelse med skattelistene at Nikken Turi (43) fra Kautokeino ligger på inntektstoppen i Finnmark i fjor med 10 millioner i gevinst fra et annet utenlandsk nettselskap. Han må betale 2,5 millioner i skatt.  
Nettspill fra Norge til utenlandske selskap er ikke ulovlig, men norske myndigheter har strammet inn reglene for å skjerme de store norske aktørene.  

6 prosent - Vi må vente litt før vi får se om det har blitt noen effekt av at det fra 1. juli i år at finansmyndighetene innførte forbud mot ordinære transaksjoner fra norske banker til utenlandske spillselskap, sier informasjonssjef Rune Timberlid i Lotteritilsynet til Dagbladet. 

 Det statlige tilsynets oppgave er å passe på selskapenes markedsføringforbud i norske kanaler.   Lotteritilsynet har anslått at de utenlandske selskapene har seks prosent av det norske spillmarkedet.