Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Farlig situasjon i Oslo

Plutselig svinger varebilen inn rett foran syklisten

- Jeg var skjelven en stund etterpå, sier Geir (29).

FARLIG MØTE: I 09-tida torsdag formiddag satte syklist Geir Storli Jensen (29) hjertet i halsen. Brått skjenet en varebil over i sykkelfeltet Jensen befant seg i. Video: Morten How Lode Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Geir Storli Jensen (29) fikk seg en ordentlig støkk da han i går syklet nedover øvre del av Thorvald Meyers gate i Oslo, på vei til jobb.

- Jeg var skjelven en stund etterpå, sier han til Dagbladet.

Faretruende kjøremønster

Strekningen, som ligger ved Ringnes Bryggeri på Sagene, har enveiskjøring for biler oppover, men sykkelfelt i den andre retningen. Idet Jensen kom rundt svingen øverst i gata, ble han oppmerksom på en hvit varebil med faretruende kjøremønster.

BLE SKJELVEN: Geir Storli Jensen (29) fikk seg en real støkk av episoden. Foto: Privat
BLE SKJELVEN: Geir Storli Jensen (29) fikk seg en real støkk av episoden. Foto: Privat Vis mer

- Jeg ser at han ligger delvis inni sykkelfeltet. Han kommer lenger og lenger inn, så jeg bremser opp. Så gjør han plutselig et utslag, sier 29-åringen.

Morten How Lode sto lenger nede i gata og fikk fanget episoden med videokameraet han har montert på sykkelen sin.

- Det var skikkelig ekkelt, sier Lode.

Under et sekund

På videoen ser man bilen med Ringnes-logo på sida svinge inn rett foran Jensen, før den svinger inn i riktig kjørefelt - alt skjer på under et sekund. Så fortsetter den noen meter og svinger inn til bryggeriet.

Jensen understreker at farten var lav fordi han allerede hadde bremset opp, men fikk like fullt hjertebank etter opplevelsen. Nå er han usikker på hvorfor sjåføren kjørte som han gjorde.

- Der og da opplevde jeg at han svingte inn for å true eller skremme meg, men jeg kan ikke vite - kanskje snakket han i mobilen? undrer 29-åringen, som har kontaktet Ringnes for et svar.

- Noen verstinger

- Sier dette noe om bilisters holdning til syklister generelt?

- De aller fleste kjører pent i Oslo - men noen verstinger er aggressive i trafikken og skaper utrygghetsfølelse hos syklister, sier Geir Storli Jensen.

Vitne Morten How Lode er heller ikke sikker på hva som egentlig lå bak episoden.

VARSLER INTERNT ETTERSPILL: Nicolay Bruusgaard, kommunikasjonssjef i Ringnes Bryggeri. Foto: Ringnes Bryggeri
VARSLER INTERNT ETTERSPILL: Nicolay Bruusgaard, kommunikasjonssjef i Ringnes Bryggeri. Foto: Ringnes Bryggeri Vis mer

- Sjåføren virket veldig distrahert av noe annet enn kjøringen, men jeg kan ikke vite sikkert, sier han.

Intern oppvask

Ringnes' kommunikasjonssjef Nicolay Bruusgaard reagerer umiddelbart da han blir vist videoen. Han varsler at han vil ta opp episoden internt i bedriften.

- Vi vil minne våre ansatte om viktigheten av å være oppmerksomme og varsomme i trafikken, og at vi forventer det av dem, både når de har vår logo på bilen og ikke, sier Bruusgaard til Dagbladet.

Han minner om at trafikkbildet på strekningen er sammensatt og uoversiktlig.

- Vi har syklister i motsatt kjøreretning i forhold til bilistene, samt fotgjengere. Da gjelder det å ta det rolig, sier kommunikasjonssjefen.

FORBIKJØRING: En yrkessjåfør blir vitne til det han mener var en farlig og uansvarlig forbikjøring på E16 ved Bulken utenfor Voss. Video: Klaus Reime Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media