TEKNISKE PROBLEMER: Det populære rubrikknettstedet Finn.no har hatt tekniske problemer med sin mobilutgave, noe som gjorde at brukere plutselig finn innsyn i andres brukerinformasjon. Faksimile: Finn.no
TEKNISKE PROBLEMER: Det populære rubrikknettstedet Finn.no har hatt tekniske problemer med sin mobilutgave, noe som gjorde at brukere plutselig finn innsyn i andres brukerinformasjon. Faksimile: Finn.no Vis mer

Plutselig var Anne inne på Finn-kontoen til Trond

- Veldig beklagelig, sier Finn.nos sikkerhetsrådgiver.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Da «Anne» klikket seg inn på de nye treffene hun hadde fått tilsendt på mail via sitt automatiske søk på Finn.no i går morges, fikk hun seg en overraskelse.

For inne på Finn var hun ikke logget inn som seg selv, men fikk i stedet opp persondataene til en annen, mannlig Finn-bruker. Hun lagret lenken på vei til jobb, og da hun klikket seg inn på nytt, var hun tilsynelatende logget inn som en tredje bruker.

- Ubehagelig En av brukerprofilene hun fikk tilgang til tilhørte Trond Gangsø.

- Det er jo ikke spesielt bra. Jeg har ikke så mye aktivitet på Finn.no for tida, men det er jo ofte jeg har annonser der, så da er det lite kjekt hvis andre går inn på min profil, sier han når Dagbladet gjør ham oppmerksom på hva som har skjedd.

Det populære nettstedet har i overkant av 565 000 brukere hver dag, ifølge TNS Gallup.

- Jeg hadde ikke forventet at dette skulle kunne skje på Finn.no. Det er ubehagelig, sier Gangsø.

Tekniske problemer Sikkerhetsrådgiver hos Finn.no, Geir Petter Gjefsen, sier til Dagbladet at det viser seg at de har hatt tekniske problemer for m.finn.no, som er for mobilbrukere.

Han opplyser at de fikk den første henvendelsen om problemet rundt klokka 16.00 onsdag ettermiddag.

- Da ba vi om litt mer opplysninger for å forstå hva problemet var, men vi fikk ikke noe informasjon tilbake før vi var ferdige for dagen. Deretter fikk vi en del henvendelser i går morges, sier Gjefsen.

Han forteller at de etter hvert forstod at dette bare var et problem for Finn.nos mobilbrukere, og derfor midlertidig stengte deres tilgang. Etter nærmere undersøkelser, har de nå funnet ut at problemet oppsto etter en systemoppdatering.

- Problemet skal nå være løst og alt skal fungerer som normalt. Noen mobiler har et minne som gjør at de like etter rettelsen fortsatt kunne se andres brukerinformasjon, men dette skal være løst nå, sier Gjefsen.

- Veldig beklagelig Kundene som har kommet inn på andre profiler har bare hatt mulighet til å se profildata, sist sette annonser, favoritter og lagrede søk. For å gjøre endringer på en bruker eller på annonser krever nettstedet passord. Det har heller ikke vært mulig å komme inn på andres betalingsløsninger.

- Det det var mulig å se, var navn, adresse, telefon, epost, fødselsdato og kjønn sier Gjefsen. Navn, adresse, fødselsdato og kjønn er informasjon det ikke er obligatorisk å fylle inn ved opprettelse av brukerkontoer, så det er forskjellig hva som finnes av opplysninger på brukerne.

Han understreker at Finn.no likevel tar problemet på alvor.

- Selvfølgelig er dette veldig beklagelig, det er jo data om brukerne og det er langt fra alle som ønsker at opplysningene skal vises når man legger ut annonser på Finn.no, så det er selvfølgelig noe vi tok svært alvorlig da vi skjønte problemet, men heldigvis gikk det ikke an å få gjort mer skade, sier han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer